Steam Deck Uyumlu Oyunların Sayısı 14 Bini Geçti

Taşınabilir Steam cihazları iyice hayatımıza girdi

SteamDB verilerine göre Steam Deck uyumlu oyunların sayısı 14.023'e ulaştı. Bu oyunların 4607 tanesi "ONAYLANDI" kategorisinde, yani "oyun, hiçbir şey yapmadan Steam Deck'te mükemmel bir şekilde çalışır". 9416 oyun ise "OYNANABİLİR" kategorisinde, yani "oyunun oynanabilir olması için kullanıcının bazı ayarlar yapması gerekebilir".

Valve tüm Steam kataloğunu tarayarak oyunları dört kategoriden birine yerleştiriyor. Geliştiriciler oyunun tüm testleri geçmesini sağlayarak kategorisinin değişmesini sağlayabiliyorlar.

Bir oyunun Valve tarafından ONAYLI olarak kategorilendirilmesi için şu dört testi geçmesi gerekiyor:

Girdi: Oyunda tam kontrolcü desteği olmalı, doğru kontrolcü girdisi simgelerini kullanmalı ve gerekli olduğunda ekran klavyesini otomatik olarak çıkarmalı.

Sorunsuzluk: Oyun herhangi bir uyumsuzluk uyarısı göstermemeli ve eğer bir başlatıcı varsa başlatıcıda kontrolcüyle gezinilebilmeli

Ekran: Oyun, Steam Deck'in varsayılan çözünürlüğünü (1280x800 veya 1280x720) desteklemeli. Varsayılan ayarları sorunsuz, içerdiği metinler okunaklı olmalı.

Sistem Desteği: Proton üzerinden çalışıyorsa, oyun ve oyunun bütün ara katman yazılımları Proton tarafından destekleniyor olmalı. Buna anti hile desteği de dâhil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum