Steam Koleksiyon Kartı Toplama Programı: Archi's Steam Farm

Düşmeyen kart kalmasın

Hazır Cadılar Bayramı indirimlerinden de yeni oyunlar satın almışken belki de yeni oyunlarınızın da koleksiyon kartlarını bir an önce düşürmek istiyor olabilirsiniz. Bundan uzun bir süre önce size Idle Master isimli programdan bahsetmiştik ama dün o başlıktaki Werebear'ın sorusu üzerine şu an koleksiyon kartı toplamak için en etkili program olan Archi's Steam Farm'ı tanıtayım dedim.

Aslında bu tür programların amacı aktif olarak oynamak istediğiniz oyunlardan ziyade, ücretsiz olarak kütüphanenize eklediğiniz veya bir bundle'ın parçası olarak sahip olduğunuz ama oynamayı pek de düşünmediğiniz oyunlardaki kartları düşürmek. Koleksiyon kartları rastgele düştüğünden oynamayacağınız bir oyunu saatlerce açık tutmak pek de verimli değil takdir edersiniz ki. Neyse ki elimizde bu işi bizim yerimize yapan yazılımları var.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Archi's Steam Farm tamamen açık kaynaklı bir proje ve kesinlikle tamamen güvenilir. Birden fazla hesap tanımlayabilme gibi özellikleri de zaten onu benzerlerinden bir adım öne geçiriyordu (hala daha benzeri kaldı mı bilmiyorum ama, uzun süredir başka program kullanmadım).

Eğer siz de oynamadığınız oyunlardaki kartları düşürüp satarak en azından yeni oyunlarınız için az da olsa para biriktirmek isterseniz Archi's Steam Farm'ı şuradan indirebilirsiniz (en son stabil versiyon, Windows için ASF-win-x64.zip isimli dosya). Kurulumu ve ayarlaması belki başta zor gibi gelebilir ama aslında hiç de öyle değil. Son derece detaylı anlatımı programın Wiki sayfasından okuyabilirsiniz. Ama zaten sizin gelişmiş seçeneklerle işiniz olmayacağından yapmanız gereken şeyler kısaca Config klasörü içindeki minimal.json isimli dosyanın bir kopyasını alarak ismini değiştirmek (uzantısı değil sadece ismi değişecek, mesela 'eser.json'), bunu Notepad ile açmak, "Enabled" karşılığını false yerine true yapmak, Steam kullanıcı isminizi ve şifrenizi girmek. Şimdi ASF'yi çalıştırdığınızda önce 2FA doğrulama kodu istenecek (kod telefonunuza veya mailinize geliyor olmalı), sonra da oyunlarınızı farmlamaya başlayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum