Steam NextFest Sonbahar 2022 Demo Önerileri #1

Yeni bir NextFest, yine demolar…

Steam’in NextFest etkinlikleri bizlere yeni çıkmış veya önümüzdeki dönemde çıkacak oyunları denemek için güzel bir fırsat sunuyor; sürüsüne bereket demo, göz atmamız için bizleri bekliyor. Bu sefer de bu fırsatı değerlendirelim, oynadığımız demolardan bir bölümünü sizlerle paylaşalım dedik. Bakalım bu seferki oyunlar arasından hangileri ilginizi çekecek.

Undecember

Undecember bir hack & slash aksiyon RYO, yani bir başka Diablo benzeri oyun diyebiliriz. Böyle dedikten sonra da zaten bir göz atmak farz oluyor, en azından benim için durum böyle :) Çeşit çeşit düşmanlar, akın akın üzerimize geliyorlar. Yeri geliyor kılıç, balta sallıyoruz üzerlerine yeri geliyor ok yağdırıyor, hiç olmadı büyüyle görüyoruz işimizi. Hangisini seçerseniz seçin, onlarca düşmanı hızlı hızlı haklayıp bir sonraki durağa yol alırken epey eğlenebilirsiniz. İlginizi çekecek mi çekmeyecek mi görmenin en kestirme yolu demoya bir göz atmanız. Ücretsiz bir oyun olan Undecember, 12 Ekim’de geliyor.

Desktop Dungeons: Rewind

Desktop Dungeons: Rewind, roguelike bir taktiksel strateji-aksiyon oyunu. Bir daha deneyeyim, bir tur daha, bir şans daha diye diye tekrar tekrar oynayacağınız türde oyunlardan. Zindanın gizli köşelerini keşfettikçe, her bir kareyi açtıkça sağlık ve mana kazanacak, sonra sıradaki düşmanla bu kazandıklarınız olduğu gibi geri vereceksiniz :) Kendinizi bir kaptırırsanız saatleri bozuk para gibi harcayabilirsiniz, uyarmadı demeyin :)

Inkulinati

İlhamını Ortaçağ el yazmalarından alan Inkulinati, sıra tabanlı taktik strateji türünde bir oyun.  Ekrana hayvanlar çizdiğimiz ve bu hayvanların düellolarını yönettiğimiz bir oyun ne kadar ilginç olabilir? Tam olarak bu kadar. Gayet absürt sahneler bizleri bekliyor, biz de Inkulinati’yi. Ne kadar absürt olduğunu anlamak için oyunun Steam sayfasında paylaşılan tanıtımına bakmanız yeterli; ama yine de siz onunla yetinmeyin, bizzat test edin.

Soccer Story

Yıllardır “Farklı bir futbol oyunu gelmeyecek mi?” diye bekleyip duranlardansanız, muradınıza erdiniz :) Kötü adamlar, futbol oynamayı yasaklamış durumda, kimse ayağını topa süremiyor. Ama sihirli bir top geliyor, kahramanımızı seçiyor. Futbolu kurtarmaya hazır mısınız? Bu sihirli topun yardımıyla, türlü bulmacayı çözecek, bire bir kapışmalarda kötü çocukları alt edecek, farklı mücadelelerde ter dökeceğiz. Aylardır ha bugün ha yarın çıkacak diye bekliyoruz, ama halen bir çıkış tarihi ilan edilmedi; “çok yakında” ile yetinelim bari.

Asterigos: Curse of the Stars

Asterigos, Roma ve Yunan mitolojilerinden esinlenen bir aksiyon RYO. Kahramanımız Hilda, kayıp babasını bulmak için lanetli şehre doğru yol alıyor, karşısına çıkan düşmanları kese biçe ilerliyor, etrafta ne bulursa topluyor, fırsatını buldukça yeteneklerini geliştiriyor. Klasik bir aksiyon RYO’dan ne beklerseniz onu yapıyor yani. Oyunun etiketkleri arasında souls-like var ama bu oyun bildiğiniz Zelda-like çıktı, hatta bana ilk görüşte Immortals Fenyx Rising’i hatırlattı, acaba neden :) Çıkışına sadece birkaç gün kaldı, 11 Ekim’de bizlerle.

Venice 2089

Sular yükseliyor, Venedik batıyor, canı sıkılmış kahramanımız Nova da atlamış uçan kaykayına, yanına droneunu da almış, bir yandan Venedik sokaklarını arşınlayıp bir yandan da hayatına bir anlam katmaya çalışıyor. Güzel bir macera oyunu olacak gibi görünüyor. Bu ay içerisinde çıkış yapacağı söylenmekte, ancak halen net tarih belli değil.

The Knight Witch

Metroidvania sevenler için tatlı mı tatlı, keyifli mi keyifli bir oyun geliyor. İşin içine bir de kart mekaniği eklemişler, oynanışı renklendirmişler. Zaten ekran cıvıl cıvıl, bir de türlü türlü silahı, büyüyü kullanıyoruz, ortam iyice şenleniyor. Ben hafiften gaza geldim, oynayın siz de gaza gelin derim :) Bence bu festivalde mutlaka denenmesi gereken demolardan birisi The Knight Witch. Çıkışına 1,5 ay kadar bir vakit var, 29 Kasım’ı takvimlerinize not edin.

The Case of the Golden Idol

Piksel piksel grafikleriyle, ama daha çok farklı kafasıyla ilgi çekici bir macera oyunu. Dedektifliğe soyunuyor, etraftaki bütün delilleri topluyor, ipuçlarını keşfedip 12 farklı ölüm vakasını aydınlatmaya çalışıyoruz. Obra Dinn’i sevdiyseniz, bu oyun da sizin kaleminiz diyebiliriz. Önümüzdeki hafta geliyor, 13 Ekim’de çıkış yapacak.

Ukraine War Stories

Ukraine War Stories, farklı hikayelerin anlatıldığı bir görsel roman. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali esnasında yaşanan gerçek olaylardan esinlenen bu oyunda, ara sıra karşınıza çıkan tercihlerden birini seçip olayların gidişatını değiştirmeye çalışıyorsunuz. Bu da ücretsiz bir oyun. Geliştirici ekip, esas amaçlarının Ukrayna’da yaşananlar hakkında bir farkındalık yaratmak olduğunu söylüyorlar. Ukraine War Stories,18 Ekim’de geliyor.

Quadrata

Listemizi bizden bir oyunla kapatalım. Minimalist bir tasarıma sahip bu bulmaca oyunumuzda, ekranın sağında ve solunda elmasları toplamaya çalıştığımız tahtalar bizi bekliyor. Bulmacayı renklendiren kısım, ekranın her iki yanında da aynı hamleleri yapıyor oluşunuz. Dolayısıyla kısıtlı hamle hakkınızı akıllıca kullanıp, iki ekranda da elmasların tamamını toplamanız lazım. Demosunu denediğinizde eminim ki, bu oyunu da takip listenize ekleyeceksiniz. Zaten fazla da bekletmeyecek, bu ay içerisinde çıkıyor.

Bu arada önceki Next Fest'lerde önerdiğimiz bazı oyunlar da bir kez daha demolarıyla karşınıza çıktılar. Tekrara düşmemek için bu listemizde tamamen yeni oyunlarına ağırlık verdik ama aşağıdaki linklerden önceki önerilerimize de göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum