Steam Önden Erişim Sunan Oyunların İade Politikasında Değişikliğe Gitti

Artık süreye dikkat etmeniz gerekecek

Steam'in iade politikasını biliyorsunuz. Bir oyunu satın aldığınızda, çıkış tarihinden itibaren 14 gün süre içerisinde, oyun süreniz 2 saati geçmediği sürece sorgusuz sualsiz iade hakkınız bulunuyor.

Ön siparişle satın aldığınız oyunlarda da bu süre oyunun çıkışıyla birlikte başlıyor, yani kaç ay önceden aldığınızın hiçbir önemi olmuyor iş iadeye geldiğinde.

Şimdiye kadar ön siparişle satın alınan oyunlarda önden erişim sunulduğu takdirde, bu dönemde oynanan oyun süresi hesaba katılmıyor ve iade uygunluğu hesabı oyunun çıkış tarihinden itibaren hesaplanıyordu. Ancak Steam bugün bu politikada değişikliğe gidildiğini duyurdu.

Bundan sonra Önden Erişim döneminde oynanan oyun süresi de Steam iade süresine dahil edilecek. Yani diyelim ki oyun size ön sipariş verdiğiniz için 3 gün önden erişim imkanı tanıdı. O halde sizin "2 saatlik" oyun süreniz 3 gün önden başlayacak. Bu değişiklikten haberdar olmayıp önden erişim süresinde 2 saatten fazla oyunu deneyen oyuncular oyunu iade etmek isterlerse büyük ihtimalle hayalkırıklığı yaşayacaklar.

Steam'in Steam İadeleri sayfasına eklenen yeni cümle şu şekilde: "Erken Erişim'de olan ya da Önden Erişim sunan bir oyunu satın aldığınızda, her türlü oynama süresi bu iki saatlik iade için oynama süresi sınırından düşer."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum