Steam Oyunlarınızı Telefonda Oynamanızı Sağlayacak Steam Link Uygulaması Android İçin Yayınlandı

Cepte Steam keyfi

Geçen hafta Valve'ın Android ve iOS için Steam Link uygulamasını hayata geçirme planlarından bahsetmiştik hatırlarsanız, bu uygulama sayesinde Steam kütüphanenizdeki oyunları telefonlarınıza veya bu işletim sistemlerini kullanan diğer cihazlara stream yaparak oynayabilecektiniz.

Steam Link uygulaması dün Android için Google Play Store üzerinden sunuldu, uygulamayı şuradan indirerekcihazlarınıza kurabilirsiniz. iPhone ve Apple TV kullanıcılarının ise biraz daha beklemesi gerekecek çünkü uygulama şu an Apple'dan onay almayı bekliyor. Muhtemelen o da birkaç gün içinde indirilebilecek hale gelecektir.

Dün akşam ben de hemen uygulamayı test etmeye koyuldum. Uygulamayı kullanmak son derece basit, telefona kurduktan sonra aynı ağa bağlı olan bilgisayarınızda Steam'i açıyorsunuz ve uygulama bilgisayarınızı hemen tanıyor. Daha sonra bilgisayar ekranına eşleştirme için bir kod gönderiliyor (telefonunuzu bağlamak için) ve bu kodu girdiğiniz anda Steam büyük ekran moduna geçerek görüntünün aynısını telefonunuza yansıtıyor.

> Steam, İnceleme Manipülasyonu Yapan Stüdyonun Oyunlarını Kaldırdı

Uygulama kontrolleri oldukça basit. Tek tıklayarak sol klik, çift tıklayarak sağ klik yapabiliyorsunuz. Deneme amacıyla balkona geçerek telefondan birkaç oyun çalıştırdım, stream hızı gayet iyiydi. Yalnız elbette Android cihazlarda oyun oynamak için gamepad bir zorunluluk, telefon ekranına tıklamak pek de efektif değil. Xbox One S kumandasını Bluetooth üzerinden kullanınca oyunlar bildiğiniz cepten oynanabilir hale geldi ama uygulama Beta sürümü olduğu için arada bir takılmalar ve birkaç kez de ses bozulmasıyla karşılaştım. Yine de mutfakta yemeğin pişmesini beklerken oyunumu telefondan takip edeyim diyorsanız uygulamanın kalitesinden memnun kalacaksınız. Aynı bağlantıyı Android tabanlı televizyonlara da kolayca yapabileceğinizi düşünürsek Steam Link donanımına para vermenin artık gereksiz kaldığını söyleyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum