Steam Türk Lirası'na Geçti; 1$ = 1.5 TL!

Beklediğimiz hareket, beklediğimizden daha iyi çıkarsa… 

DJ’leri özendiren bir geçiş yaparak gün itibariyle Türk kullanıcılarına Türk Lirası üzerinden hizmet sunmaya başlayan Steam, birçok şahane haberi de beraberinde getirdi. Ünlü online oyun dükkanı, Türk kullanıcılarına yaptığı bu jest ile birlikte, orijinal oyun bilinirliğini ülkemizde epey artıracağa benziyor.

Oyun fiyatlarında 1 Amerikan Doları’nı 1.5 Türk Lirası kurundan dönüştüren firma, 2 Lira beklentimizin de üstüne çıkarak bizlere müthiş bir hafta ortası hediyesi verdi. Daha da ötesi, Steam cüzdanlarındaki paraları güncel dolar kurundan çevrilip, durumun tamamen lehimize dönüştürülmesi ise tam anlamıyla şamda kayısı bir durum.

Neredeyse her oyunda dolar bazlı fiyatı 1.5 TL’lik kurdan dönüşüme uğratan oyun dükkanı, Assassin’s Creed: Unity gibi oyunlarda sapıtıp 3 TL’lik kurlara çıkmış olsa da, bunun bir hata olduğunu ve düzeltileceğini düşünüyoruz. Ayrıca Ubisoft oyunlarının çoğunun 2 TL’lik kurdan çevrilmiş olmasıysa gözümüze takılan bazı noktalardan…

Steam, Türk Lirası’na geçmesiyle birlikte Turkcell Mobil Ödeme’yi de bünyesine katmış gözüküyor. Ödeme ekranında bu ödeme yöntemiyle tüm Türk GSM operatörlerinin kullanılabileceği belirtilse de AVEA hattımla yaptığım denemede şimdilik başarılı olamadım. Bu ödeme yöntemiyle oyun ücretlerini telefon faturasına, kredili hat sahiplerinin de hat kredisine yansıtması mümkün.

Bir diğer yenilik ise artık havale yöntemiyle oyun satın alabiliyor oluşumuz. Akbank, Bank Asya, Denizbank, Finans Bank, Garanti, Halkbank, İş Bankası, PTT ve Yapı Kredi bankasına ait hesaplarımızdan Steam’e havale geçip, aynı iş günü içerisinde satın aldığımız oyunu oynamaya başlayabiliyoruz. Bu işlemde işlem süresinin bir saat ila bir iş günü arasında tamamlanacağı yazsa da hafta sonu yapılan işlemlerin Pazartesi’ye sarkacağı bilgisi üzücü. (Finansbank Enpara kullanıcılarının yıl sonuna kadar aylık toplam 50 TL’ye varan Steam alışverişlerinin %50’sinin iade olduğunu da hatırlatalım.)

Bundan böyle Pirate Bay’i açan elleri kırıyor, Steam’in bu jestine olabildiğince destek çıkmaya çalışıyoruz. Pirate Bay’i sağdaki reklamlara kitlenmek için açıyorsak, onu başka bir başlıkta inceliyoruz.

Vizontele’deki Yılmaz Erdoğan heyecanıyla söylüyorum; hayırlı uğurlu olsun!

Edit Akbayram: Sahi, PayPal seçeneği artık yok.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum