Stephen King'in Regulators Romanı Da Film Oluyor

Stephen King yakında Goosebumps'a bağlayacak

Sinema ve televizyon tarihinin en büyük esin kaynaklarından Stephen King eğer bir kafede oturup peçeteye bir şeyler karalasa bile günün birinde film/dizi olma ihtimali var. Usta yazarın irili ufaklı tüm hikayeleri defalarca kez (bazıları birden de fazla) ekrana uyarlandı. Tabii tüm bu cümbüş içerisinde ne kadarı başarılı oldu orası apayrı bir tartışma konusu. Ancak bugün halen hazırlıkları devam eden birçok Stephen King uyarlaması var. Bunlara bir yenisi daha eklenecek gibi gözüküyor. 1996 yılında yayımlanan The Regulators romanı da şansını beyaz perdede denemeye hazırlanıyor.

İlk olarak Deadline'ın verdiği habere göre Bohemia Group ellerinde bulundurduğu film haklarını George Cowan'ın düzenleyeceği bir senaryo ile birlikte beyaz perdeye taşımak istiyor. Tıpkı kitapta olduğu gibi Ohio şehrinde bir banliyönün tek sokağını konu alacak olan filmde pompalı tüfekle kuşanmış "düzenleyicilerin" yarattığı teröre tanıklık edeceğiz. Western/korku türündeki romanda bir çocuğun hayal gücüyle şekillenen vahşi batı atmosferi ve King'in imzası şeytani varlıklar da yer alıyordu. 

90'lı yıllarda Richard Bachman mahlasıyla kitaplar yazan Stephen King'in o dönem yazdığı The Runing Man gibi eserleri de daha önce uyarlanmış ve pek de başarılı olamamıştı. Düzenleyiciler için nasıl bir süreç izleneceği hayranların yakın takibi altında. Mesela Eser Güven bu haberi gördüğü zaman tozlu raflarından Regulators'u bir kez daha göz önüne almayı düşünebilir.

O zaman hemen bir trivia ile araya gireyim. Regulators (Düzenleyiciler) ve Desperation (Umutsuzluk) aynı yıl yayınlanan iki kardeş roman; King Regulators'ı Richard Bachman mahlasıyla, Desperation'ı ise kendi adıyla yayımlamıştı. Dutton'un Regulators baskısı ile Viking'in Desperation baskısını yan yana koyunca şöyle bir görüntü çıkıyor: - Eser

The Regulators filmi için henüz resmi bir vizyon tarihi veya oyuncu kadrosu açıklanmadı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum