Stranded Deep'in PC Oyuncuları Kandırıldıklarını Düşünüyor

Oyun neden erken erişimden çıkamadı?

Stranded Deep uzun zamandır erken erişimde olan oyunlardan biriydi. Hatta oyunun Steam'e eklenme tarihinin 23 Ocak 2015 olduğunu söylersem bu sürecin ne kadar uzadığını rahatça anlayabilirsiniz. Bazı oyunların yıllar boyunca erken erişimde kalmasına alışkınız ama Stranded Deep'i diğer oyunlardan ayıran bir yan var, o da oyunun konsollar için yayınlanmış olması.

PC oyuncuları yıllardır oyunun erken erişimden çıkmasını beklerken, oyunun geliştiricisi Beam Team geçtiğimiz gün oyunun PS4 ve Xbox One için yayınlandığını duyurdu. Oyun konsollar için resmi çıkışını gerçekleştirirken PC oyuncularınaysa "bugüne sizin sevginiz ve desteğiniz olmadan ulaşamazdık. Birkaç ay içerisinde Steam versiyonunun da erken erişimden çıkacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi stüdyo.

Bu açıklamanın altı PC oyuncularının durumunda hoşnutsuzluğunu gösteren mesajlarla dolu elbette.

Bir kere PC oyuncuları kendilerine söz verilen özelliklerin hala oyunda olmadığını ve bu durumdayken nasıl konsollara ağırlık verip de oyunun çıkabildiğini sorguluyorlar tabii ki. Hatta konsollara eklenen bazı özellikler hala daha PC versiyonunda mevcut değil. Aynı şekilde konsol versiyonlarında da PC'de test edilen özelliklerden bazıları yer almıyormuş. Tam bir çorba durumu anlayacağınız.

Oyuna erken erişimde para yatıran çoğu oyuncu, stüdyonun kendilerini "ucuz oyun testi ve bütçe" için kullandığını ve kandırıldıklarını düşünüyor, "oyuna para verip geliştirilmesine katkıda bulunduk, sonra da konsol versiyonları için terk edildik" düşüncesiyle mesajlar atıyorlar. Eğer bu ücretsiz bir beta olsa bu kadar ses çıkmazdı ama PC oyuncuların oyuna ödediği paranın konsol portlarına yatırıldığı düşünüldüğünden verilen tepkiler de haksız sayılmaz. Hatta uzun süredir oyuna sadece hotfix şeklinde güncellemeler geldiğini ve stüdyonun asıl hedefinin konsollara çıkmak olduğu düşünülüyor.

Eğer Beam Team, erken erişimin ardından oyunun fiyatını yükseltip de bu versiyona sahip olan oyunculardan daha fazla para isterse, asıl gümbürtü o zaman kopacak gibime geliyor. Bekleyip görelim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum