Stygian: Reign of the Old Ones'a Türkçe Desteği Yolda!

Beklenen haber geldi

Stygian: Reign of the Old Ones uzun süredir takibimizde olan ve çıkışını da büyük bir merakla beklediğimiz bir oyun. Ancak bildiğiniz gibi söz konusu yerli yapımlar olduğunda çoğu oyuncunun gözü Türkçe dil desteği arıyor ve bu desteği göremeyince de oyuna karşı tavır alanlar oluyor.

Stygian için de böyle bir durum söz konusuydu çünkü oyunun desteklediği diller arasında Türkçe bulunmuyordu. İşte bu durum değişiyor çünkü oyunun geliştiricisi Cultic Games bu konuda müjdeli haberi verdi.

Cultic Games'in açıklaması şu şekilde:


"Merhaba Stygian takipçileri!

Bildiğiniz gibi biz İstanbullu bir oyun stüdyosuyuz ve ilk günden beri Stygian'ı Türkçe görmek için büyük bir heyecan taşıyoruz. En çok da zamanında Baldur's Gate'leri, Fallout'ları elinde Redhouse sözlükle bitirmiş tutkulu oyuncu arkadaşlarımıza karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz bunu.

Stygian İngilizce olarak yazdığımız ve tasarladığımız bir oyun oldu. Bu; yabancı pazara hitap edecek, 200.000 kelimeden oluşan bir oyun için ne yazık ki bir hayatta kalma zorunluluğu. Dolayısıyla bu konuda da ciddi bir yerelleştirme desteğine ihtiyacımız vardı; çünkü oyunu yapmayı bırakıp oyunu Türkçeye çevirme fırsatına sahip değildik. Yerelleştirme bütçemizde de Türkçeye yer ayrılmamıştı; fakat bunu bir bahane olarak görmüyoruz. Türkçeyi, saydığımız sebeplerden ötürü oyunun çıkış tarihine yetiştiremesek bile Türkiye'nin en tecrübeli fantastik çeviri ve yerelleştirme uzmanlarından Koray Özbudak ile bu konuda fikir birliğine vardığımızı açıklamak isteriz.

Gördüğünüz gibi Koray da bizim takıma yakışır bir şahsiyet...

Kendisi Örümcek Adam, Watchmen, V for Vendetta, Hellboy, Sandman gibi çizgi romanlarda çeviri /editörlük yapmış ve League of Legends'ın yerelleştirme çalışmalarını üstlenmiş, derinden Lovecraft hayranı bir dostumuz. Stygian'ı hak ettiği özen ve dikkat ile Türkçe'ye çevireceğinden hiç kuşkumuz yok.

Ona bu süreçte ekibimiz yazarlarından Barış Sılay da destek olacak.

Oyunun başarısı, elbette bu sürecin hatırı sayılır seviyede hızlanmasını sağlayacak.

Bu haberi, kendimizi sorumlu hissettiğimiz siz Türk oyun topluluğuyla paylaşmak istedik.

Tekrar görüşeceğiz!"

İlk Bakış - Stygian: Reign of the Old Ones

Stygian: Reign of the Old Ones, 26 Eylül’de geliyor ve yüzümüzü güldürecek yerli yapımlardan birisi olabileceğine inancımız tam.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum