Suicide Squad Da Tek Kişilik Oyunda İnternet Bağlantısı Gerektirecek

Rahatsız edici bir trend

Suicide Squad: Kill the Justice League'i tek kişilik modda oynayacak olsanız bile sürekli internet bağlantısı zorunlu olacak. Oyunun yayınlanan FAQ sayfasında bu zorunluluk şu sözlerle gösterilmiş: "Evet, Suicide Squad: Kill the Justice League'i solo veya çevrimiçi co-op oynamak istiyorsanız sürekli internet bağlantısı gerekmektedir."

Böyle bir oyunu tek başına oynamak için neden internet bağlantısı gerektiği belli değil. Oyunda istenen zamanda katılınabilecek (drop in, drop out) co-op özellik var ama oyuncu bunu kullanmak istemiyorsa neden internete bağlı olması gereksin ki? Bu aynı zamanda ileride olur da oyunun sunucularına destek kesilirse hiç kimsenin oyunu oynama şansının kalmayacağı anlamına geliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Redfall için de benzer bir açıklama yapılmış ve Bethesda, Redfall oyuncularının oyunu tamamen tek kişilik oynuyor olsalar bile sürekli olarak İnternete bağlı olmalarının gerekeceğini söylemişti. Bence rahatsız edici bir trend bu.

Son zamanlardaki çeşitli co-op oynanan oyunlardan Gotham Knights, Monster Hunter Rise, Marvel's Avengers gibi oyunlar tek kişi oynarken çevrimdışı oyuna izin veriyor.

YORUMLAR
Atlas Estrella
24 Şubat 2023 21:18

Benim bir ara internetim kesilmişti. Birkaç ay internetsiz kalmıştım. Bir gün baktım PS4'deki oyunların üzerinde kilit simgesi belirmişti. Oyunları oynayamaz hâle gelmiştim. Bu konuyla bir alakası olabilir.

GwynBleidd
24 Şubat 2023 14:46

Bu artık standart haline gelmedi mi?

Parolamı Unuttum