Summer Game Fest 2023 – Tüm Fragmanlar

Nasıl bir gece olmuş bakalım

Beklenen gün geldi çattı ve Summer Game Fest perdelerini açtı. Beklentileri karşılamış mı, dikkat çekebilecek fragmanlar paylaşılmış mı, buyurun hep beraber değerlendirelim. Programı baştan sona izlemek isterseniz; Gülhis ve Anton'un Twitch yayınına şuradan göz atabilirsiniz:

Prince of Persia: The Lost Crown

Ubisoft ile başladık geceye. Yeni bir Prince of Persia oyunu bekliyoruz yıllardır, ama o beklenen oyun bu mu, bu konuda bir şey diyemeyeceğim. Güzel görünüyor tabii, o kısımda hakkını teslim edeyim. Sonuçta bir side-scroller. AC serisine de böyle oyunlar yapmışlardı hatırlarsanız. Onlar gibi bir oyun geliyor belli ki. Önümüzdeki yıl buluşacağız kendisiyle; çıkış tarihi 18 Ocak 2024 olarak açıklandı.

Mortal Kombat 1

Beklendiği gibi Mortal Kombat 1, oynanış fragmanıyla karşımızdaydı. Vahşet dolu, kan dolu bir fragmandı tahmin edilebileceği üzere. Street Fighter 6 canavar gibi çıktı, dolayısıyla Mortal Kombat’ın buna bir cevap vermesi lazım. Peki verebilecek mi, 19 Eylül’de göreceğiz.

Bir de serinin yaratıcısı Ed Boon ile oyun hakkında konuştular, izlemek isteyenler için onu da şöyle bırakmış olayım:

Path of Exile 2

Path of Exile, yıllar boyunca Diablo’nun boş bıraktığı yeri doldurmayı başarmıştı, haliyle devam oyununun duyurulması da sevindirmişti. Path of Exile 2’den uzun süredir haber almıyorduk, bu fragmanla kendisini hatırlatmış oldu. 28 Temmuz’da daha fazla bilgi paylaşılacakmış, bekliyoruz efendim.

Exoprimal x Street Fighter 6

Street Fighter karakterleri Exporimal’ı ziyaret etse nasıl olur diye merak ediyorsanız (daha Exoprimal çıkmadan neden böyle bir şey merak edesiniz, o da ayrı bir mevzu), birkaç ay sonra merakınızı gidereceksiniz, hadi yine iyisiniz :) SF6 ekibimiz, Eylül ayında Bikitoa Adası’nı ziyaret edip dinozor avlayacaklarmış:

Dead by Daylight – Nicholas Cage

Hepinizin beklediği o an geldi; Nicholas Cage, Dead by Daylight’a geliyor! Ne, yoksa beklemiyor muydunuz? Niye ki? O değil de fragman kaç yıl geriden geliyor? Ve esas soru: Nicholas Cage’i o takım elbiseyi giymeye götüren süreç nasıl bir süreçtir?

Witcher 3. Sezon

Araya bir de dizi fragmanı sıkıştıralım demiş Geoff, Witcher 3 fragmanı geldi, kendisi de bu yaz aylarında geliyor zaten. Bakalım Henry Cavill’li son sezon nasıl olacak:

Witchfire

Witchfire da bir süredir sessiz kalan oyunlardandı. Bu yıl içerisinde çıkış yapması bekleniyordu, ancak tarih belli değildi. Artık o da belli oldu; 20 Eylül’de erken erişime çıkıyor:

Sonic Superstars

Yeni bir Sonic oyunu mu, evet yeni bir Sonic oyunu. Çünkü neden olmasın! Bir yandan klasik Sonic tecrübesini yaşatıp bir yandan da günümüze uygun bir oyun olmaya çalışan bir yapım var karşımızda, fragmanda da görüyorsunuz zaten. Nasıl olacak, birkaç ay sonra öğreneceğiz. Hemen her platforma geliyor, Sonbaharda bizlerle olacak.

Honkai: Star Rail

Honkai: Star Rail’in mobil ve PC versiyonları geçtiğimiz aylarda çıkış yapmıştı, yılın son çeyreğinde de PS5’e geliyor:

Lies of P

Yılın souls-like oyunları içerisinde şahsen en estetik bulduğum oyun bu. Nasıl çıkacağını merakla bekliyorum. 19 Eylül’de geliyor. Şu an demosu da oynanabiliyor, bizleri nasıl bir oyunun beklediğini merak edenler göz atabilir:

SandLand

Birkaç ay önce Bandai Namco’nun Sand Land Project isimli bir anime uyarlaması üzerinde çalıştığı duyurulmuştu. Bu anime serisi, Daragon Ball’un da yaratıcısı olan Akira Toriyama’nın ellerinden çıkan bir seri. Zaten fragmanda da benzerliği görüyorsunuz.

Throne and Liberty

DVO bekleyenleri bu tarafa alalım, Throne and Liberty belki ilginizi çekebilir. Teknik test için kayıt açılmış, şuradan kaydolabilirsiniz.

Warhaven

Birisi DVO mu demişti, o zaman alın size bir DVO daha. Sonbaharda çıkış yapacak oyunu, 19-26 Haziran haftasında Steam Next Fest kapsamında ücretsiz olarak oynayabilirsiniz:

Party Animals

Sevimli hayvanlar ile partilemek isteyenler, Party Animals ile buluşma tarihiniz belli oldu; 20 Eylül’de çıkış yapacak.

Crash Team Rumble

Crash Team Rumble, 20 Haziran’da çıkış yapacak. Fragmanda, oyunun sezon içeriklerinin nasıl olacağına dair bir kesit sunuldu.

Alan Wake II

Alan Wake 2 oynanış videosunu bekledik gece boyunca, sonunda da muradımıza erdik. Bu arada ben yaşlandım, bebekler peşimden dede diye seslenir oldu, şu Sam Lake yaşlanmadı gitti arkadaş, bu nasıl iştir…

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Sayısını saymanın artık mümkün olmadığı onlarca Warhammer oyununa ekleneceklerden birisi de Space Marine 2 bildiğimiz üzere. Kendisini bir süredir bekliyoruz. Elimizde halen bir çıkış tarihi olmasa da kış aylarında geleceği belirtilmiş durumda. O zamana kadar fragmanlarla idare ediverin:

Yes, Your Grace: Snowfall

Yes, Your Grace; bir kraliyet yönetim oyunuydu. Şimdi devamı geliyor, paylaşılan fragmanla öğrenmiş olduk. Yes, Your Grace: Snowfall; 2024’te çıkış yapacak.

John Carpenter’s Toxic Commando

Geoff Keighley; Saber Interactive, Focus Entertainment, John Carpenter diye sıralayınca, nasıl bir beklenti içine girdiniz, bilemiyorum. Sonuç olarak karşımızda bulduğumuz oyun John Carpenter’s Toxic Commando oldu. Fragmanda gördüğümüz üzere “ekibi topla, zombi sürülerini avla” oyunu. Bu oyun da 2024’e geliyor.

Baldur’s Gate III

Baldur’s Gate 3’ü uzun uzun anlatmaya gerek var mı? Bu yılın en iyi RYO’larından birisi olacağına hiç ama hiç şüphe yok. Erken erişim haliyle bile zaten oyun severleri etkilemeyi başarmıştı, 31 Ağustos’ta tam sürüme geçiyor artık. Bizim için de şöyle doya doya oynama zamanı geliyor:

Marvel’s Spider-Man 2

PlayStation Showcase’te gördük fragmanı, burada Bryan Intihar sahneye çıkıp oyundan bahsetti. İlk oyun kadar başarılı olabilecek mi, birkaç ay sonra hep beraber göreceğiz; 20 Ekim’de çıkış yapıyor.

Palworld

Geoff Keighley; “Silahlı pokemonlar gibi” diyerek tanıtıyor oyunu, ama gibisi biraz fazla sanki;  sizce de esinlenmenin suyunu çıkarmamışlar mı, ne dersiniz? Ocak 2024’te erken erişime çıkıyor.

Black Desert: Land of the Morning Light

Aramızda oynayan var mıdır, bilemiyorum; fakat Black Desert için bir ek paket daha çıkıyor; Land of the Morning Light. Haftaya çıkış yapacakmış, ilgililerine duyurulur:

Lord of the Rings: Return to Moria

Return to Moria da gecede hikâye fragmanıyla yerini aldı. Cücelerimiz neler yapıyormuş, neyin peşindelermiş; Sonbahar aylarında göreceğiz:

Final Fantasy 7: Ever Crisis

Final Fantasy olmadan olur mu, o da geldi tabii; ama önce mobil oyunu. Ön kayıtlar başlamış durumda. 8-28 Haziran tarihleri arasında Android cihazlar için kapalı beta gerçekleştirilecek:

Banishers: Ghosts of New Eden

Dontnod’un yeni oyunu Banishers: Ghosts of New Eden’dan da bir süredir haber alamıyorduk, fragmanıyla kendisini hatırlatmış oldu. Yıl sonunda geliyormuş:

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Yılın 2. Yakuza oyunu için çıkış tarihi sızmıştı, paylaşılan fragmanla bu tarih resmen teyit edilmiş oldu; 9 Kasım’da geliyor. Dört gözle bekliyoruz, yakından takipteyiz.

Under the Waves

Bizi denizlerin derinliklerine götürmeye hazırlanan Under The Waves için de çıkış tarihi belli oldu; 29 Ağustos’ta oyun severlerle buluşacak. Quantic Dream’in dağıtımcılığını yapacağı oyun, kendilerinden alıştığımız tarzın dışında bir tecrübe sunacak gibi, bakalım nasıl olacak.

Call of Duty Warzone 4. Sezon

Warzone’un yeni sezonunda sizleri neyin beklediğini merak ediyorsanız, buyurun fragmandan kontrol edin:

Fae Farm

Piyasadaki onlarca çiftçilik oyunu sizi kesmediyse (gerçekten mi?), şansınızı bir de Fae Farm ile denemek isteyebilirsiniz. 8 Eylül’de Switch ve PC için çıkış yapacak.

Marvel Snap

Ben Brode da Goeff Keighley’nin konuklarından birisi oldu ve Marvel Snap’teki yenilikler hakkında bilgiler verdi. Kart oyunu meraklılarının ilgisini çekebilir:

King Arthur: Legends Rise

King Arthur: Legends Rise’dan da bir hikâye fragmanı geldi. Fragman benim içimi pek açmadı, hiç ilgimi çekmedi açıkçası, siz ne düşünürsünüz bilemiyorum. Yaz aylarında erken erişime sunuluyor.

Star Trek: Infinite

Son zamanlarda Star Trek oyunlarına da bereket geldi sanki. Onlardan birisi de Nimble Giant ve Paradox tarafından oyun severlerle buluşturulacak olan Star Trek: Infinite. Strateji türündeki oyun hakkında daha detaylı bilgiler 16 Haziran’da paylaşılacakmış:

Twisted Metal

Bir Twisted Metal dizisine gerçekten ihtiyaç var mıydı sorusunu bir kenara koyuyor ve sizleri fragmanla baş başa bırakıyorum:

Lysfanga: The Time Shift Warrior

Girişi çok tatlı yapan bir fragman oldu Lysfanga fragmanı. Quantic Dream’in dağıtımcılığını üstlendiği bir diğer oyun. Zamanı geri sarıp karakterimizin geçmişteki benliklerinin klonlarını oluşturuyor ve böylece kendimize bir ordu kuruyoruz. Sonrasında da canavar avına çıkıyor, Antala’yı kurtarmaya çalışıyoruz. Bu yıl içinde çıkış yapacakmış, takip listemize aldık, bekliyoruz:

Immortals of Aveum

EA Originals tarafından oyun severlerle buluşturulacak Immortals of Aveum, oynanış videosuyla programdaydı. Çok da beklentiye girmemekte fayda var bence, yine de siz bilirsiniz. 20 Temmuz’da çıkış yapacak.

Fortnite Wilds

Geceyi Fortnite gösterilmeden kapatmamız mümkün müydü sizce, elbette değildi :) Fortnite Wilds ile bu eksiği de giderdik.

Final Fantasy 7 Rebirth

Programın finalinde bizleri bu gecenin 2. Final Fantasy oyunu bekliyordu; Final Fantasy 7 Rebirth. 2024’ün ilk aylarında geleceği söylendi, yani ufaktan ertelenmiş durumda. Dişimizi biraz sıkarız, ne olacak. Sonuçta iki hafta sonra FF 16 geliyor, FF7 Rebirth gelene kadar onunla oyalanırız artık:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum