Summer Game Fest'te 1 Dakikalık Fragman Yayınlatmanın Bedeli 250 Bin Dolarmış

2.5 dakikayı hiç sormayın

Kotaku'nun etkinlikle ilgili bir kaynaktan elde ettiği belgelere dayanarak teyit ettiği habere göre Summer Game Fest'in ana etkinliğine katılmanın son derece tuzlu olduğu ortaya çıktı.

7 Haziran'da izleyeceğimiz Summer Game Fest 2024 açılışında yine bir çok fragman izleyeceğiz ve bazı oyunları da ilk kez göreceğiz. E3 öldükten sonra Summer Game Fest iyice öne çıktı, bir çok büyük firma büyük duyuruları için bu etkinlikleri tercih etmeye başladı. Ancak Summer Game Fest'te boy göstermek öyle ucuz bir iş değil.

Bu yıl Summer Game Fest'in ana etkinliğinde 1 dakikalık fragmanların fiyatı 250,000$, 1.5 dakikalık fragmanların fiyatı 350.000$, 2 dakikalık fragmanların fiyatı 450.000$ ve 2.5 dakikalık olanların fiyatı ise 550.000$ olarak belirlenmiş.

Bu paraları verdiğinizde fragmanın uzunluğuna bağlı olarak bir de resmi SGF hesabından atılacak sosyal medya paylaşımlarına hak kazanıyorsunuz. 1 dakikalık fragman tek mesaj, 1.5 dakikalık fragman iki mesaj, 2 dakika ve üzeri fragmanlar ise 3 mesaj hakkı kazanıyor.

Ancak bu her fragman parayla yayınlanıyor demek değil. "Editöryal yerleşim kazananlar" adı altında kabul edilen fragmanlar ücretsiz olarak oynatılıyormuş, bunların Sony, Nintendo, Microsoft gibi dev firmaların büyük duyuruları için ayrıldığı düşünülüyordu. Ancak Kotaku'nun bu haberinden sonra bazı indie yayıncı ve geliştiriciler de Kotaku ile irtibata geçmiş ve kendilerine de "ücretsiz slot" sunulduğunu belirtmişler. Yani bu "editöryal yerleşim" adı altında bağımsız yapımlara da ücretsiz şans veriyormuş Keighley. Seçimlerin neye göre yapıldığını ise sadece kendisi biliyordur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum