SUP3R5, Tehditler Üzerine PS2 Temalı PS5'leri Satmaktan Vazgeçti

Bir tuhaf hikaye

Geçtiğimiz haftanın en ilgi çekici haberlerinden biri SUP3R5 sitesinin PlayStation 2 temasıyla hazırladığı PlayStation 5 konsolları satışa sunmaya hazırladığıydı. Özellikle de nostalji seven oyuncular siteyi yakın takibe almıştı çünkü bu konsollardan sadece 304 adet üretilecek ve belirtilen saat geldiğinde güvenlik önlemleri eşliğinde tüm dünyadan sipariş alınacaktı.

8 Ocak günü geldi çattı, konsollar gerçekten de belirtilen saat olan 23:00'te ön satışa sunuldu ve saniyeler içerisinde de tüm konsollar satıldı. Ancak bu satışların üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra firma Twitter adresinden bir açıklama yayınladı (ve sonrasında da Twitter hesabını sildi, bu da ayrı bir tuhaflık) ve satışların beklendiği gibi gitmediğini söyledi.

Buna göre bazı oyuncular konsol satın alıp alamadıklarını anlayamadan kartlarından para çekilmesi durumuyla karşılaşmışlar, yani ortada 304'ten daha fazla konsol satılmış olması durumu var. Sonrasında atılan yeni mesajlaysa personelin güvenliğine dair alınan tehditler yüzünden verilen tüm siparişlerin iptal edildiğini söyledi SUP3R5.

"Bu tehditleri son derece ciddiye alıyoruz ve bunun sonucu olarak süreci devam ettirmemeye karar verdik. Tüm siparişleri iptal ediyor ve para iadeleri yapıyoruz" diyen firma, güvenlik sağlandığı taktirde bunu tekrar deneyecekleri notunu da düşmüş:

"Bunun ortak paylaştığımız bir nostaljiyi kutlamanın eğlenceli bir yolu olmasını istemiştik. Ancak görünüşe göre bunu bozmak isteyenler var. Eğer bunu tekrar denemenin güvenli olduğuna kanaat getirirsek, tekrar deneyeceğiz. Şimdilik, lütfen güvende kalın"

Yani ortada saçmasapan bir durum olduğu belli. Firmanın önce satış sürecinin felaket olduğunu belirtmesi, sonra tehdit aldığını söylemesi (tehditler kime veya neye karşı, belli değil), sonra tüm siparişlerin iptal edilmesi ve Twitter hesabının silinmesi... Cidden tuhaf işler.

İşin kötüsü bu konsollar gerçekten de son derece şık görünüyordu, hele ki klasik tasarımı seven biri olarak yeni DualSense'lere bayılmıştım :) Bakalım SUP3R5'ten önümüzdeki günlerde haber alabilecek miyiz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum