Super Mario'nun Battle Royale Oyunu Mario Royale'e Nintendo Darbesi

Malumun ilanı...

Beklediğimiz olay gerçekleşti ve Youtuber InfernoPlus’ın yaptığı Mario Royale’in fişi çekildi. Orijinal Super Mario Bros. tabanlı bu oyun, 100 oyuncu ile oynanıyor ve Bowser’ı eleyen kişi oyunu kazanıyordu. InfernoPlus’ın ve hepimizin beklediği şekilde Nintendo bir telif davası açarak “Mario Royale’in” kapatılmasını istedi.


Tabi bu durum oyunun öldüğü anlamına da gelmiyor. Şimdilerde hayatına Infringio Royale olarak devam eden oyun, eşzamanlı 1000 oyuncu sayısına da ulaşmış durumda. InfernoPlus’ın sorun hakkında kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamayı sayfanın en aşağısında bulabilirsiniz.

Site üzerinde DMCA Royale olarak görülen oyunun yapımcısının Nintendo’ya sitemli olduğu aşikar. Satırları yazdığım sırada 1100 eşzamanlı oyuncuya ulaşmış olan oyunun tüm görüntüleri de baştan aşağı yenilenmiş. Örneğin artık öldüğünüzde “It looks like you’ve been copystriked. Sorry my friend.” ses efektini duyuyorsunuz.

Buradan Infringio Royale’in sitesine uğrayıp oyunu oynayabilirsiniz. Yapımcının oyuna gamepad desteği sunduğunu da hatırlatalım.

Infringio Royale V2.0.0 ALPHA is up. Uhhhh.... It's not pretty but hopefully it won't get me sued.

So yeah. Give it a few days and we should have it looking a lot better.

— ?➕ (@Inferbro) June 21, 2019
YORUMLAR
waltran
22 Haziran 2019 22:17

nintendo, hayran yapımı çalışmalarla bu kadar uğraşacağına yetişkin parodileriyle uğraşsa kendi karakterlerinin karizmasını korumak adına daha anlamlı iş yapmış olur

anonymous
22 Haziran 2019 17:50

ilam, ilam.

Parolamı Unuttum