Sürpriz: The Day Before'dan Yeni Haberler Var!

Yüzün değişecek, yeni bir kimlik ve yeni bir ses kazanacaksın...

Yılın başlarında benim de araştırma haberini yazdığım The Day Before, uzun bir sessizliğin ardından tekrar hareketlendi. Bir dönemler Steam'in en çok istek listesine eklenen oyunu olan TDB, "telif hakları" nedeniyle Steam'den kaldırılmıştı. Görünüşe göre oyun, şu şekil bir değişim geçirmeye hazırlanıyor.

Bir takvim uygulaması olan TheDayBefore'un dava ettiği oyun, farklı bir isimle ortaya çıkacak. PCGamesN ekibinin haberine göre MytonaFntastic, 3 Ağustos'ta yeni bir patent başvurusu yapmış. Bu başvurunun kategorisinin "bilgisayar oyunu yazılımı" olduğu görülebiliyor. Telif ise Dayworld ismine ait.

Eğer tahminler doğru ise oyun ismini Dayworld olarak değiştirecek. Fakat ortada bir sorun daha var...

Sanıyoruz stüdyo gerekli araştırmaları yapmamış zira Dayworld ismi de dünya çapında bilinen bir roman serisine ait. Hugo ödüllü yazar Philip José Farmer'a ait seri, toplamda 3 kitaptan oluşuyor ve distopik bir geleceği konu alıyor. Kitapların ilki de 1987'de basılmış.

Şimdilik durum ne Mytona ne de Fntastic için iyi görünmüyor. Eğer tahminler doğruysa, stüdyo bu ismi bir kez daha değiştirmek zorunda kalabilir.

YORUMLAR
ocelot1789
29 Ağustos 2023 16:15

Baya abonesi olan ama ismini hatırlamadığım yabancı bir youtuber oyunun neden scam olduğunu çok güzel anlatmıştı, arayıp bulunur yine. Bir çok gösterilen sahne başka oyunlarda birebir var. Genellikle PS exc oyunları. Spiderman oyunundan bile alınan birebir yerler var. Bir AVM birebir aynıydı. Benzinlik vs. Böyle ufak bir firmanın bu kadar iyi görünen bir açık dünya yapıp bir de bunu böyle kusursuz yapması mantık dışı gelmişti hep. Yani yapılamaması için o kadar sebep var ki... 

Parolamı Unuttum