Swen Vincke Baldur's Gate 3'te Gnome'ların Da Olacağını Ağzından Kaçırdı

Herhalde bu şekilde duyurmayı planlamamışlardır

Son zamanların en çok beklenen rol yapma oyunlarından biri hiç şüphesiz ki Baldur's Gate 3. Hele ki oyunun arkasında Divinity: The Original Sin serisi gibi modern bir RYO efsanesinin stüdyosu Larian olunca heyecan daha da artıyor.

Baldur's Gate 3 uzunca bir süredir erken erişimde, oyuna belli aralıklarla büyük yamalar geliyor ve yenilikler ekleniyor. Örneğin son olarak oyuna Barbarian sınıfını ekleyen büyük bir güncelleme gelmiş ve Wildheart Barbarian ve Berserker Barbarian alt sınıfları oyuna katılmıştı.

Ancak şu ana kadar oyunda oynanabilir karakter ırkları arasında yer almayan bir ırk vardı: gnome'lar. Gnome ırkı Baldur's Gate serisinde ve Icewind Dale'de oynanabiliyordu, dolayısıyla Baldur's Gate 3'te olacaklarına aslında kesin gözüyle bakabiliyorduk ama tabii ki emin olmamız için Larian'ın ya bu ırkı duyurması, ya da bir güncellemeyle göstermesi gerekiyordu.

Beklenen 'açıklama' Larian Studios CEO'su Swen Vincke'den geldi ve Vincke GDC 2022 konuşması sırasında gnome'ların varlığını ağzından kaçırdı.

Vücut şekli çeşitliliği ve farklı fantastik ırkların farklı fiziksel özelliklerinin oyunda yansıtılmasının zorluklarına değinen Vincke şöyle dedi: "Oyun çok sayıda oyuncu ırkını destekliyor, değil mi? Mesela size sorun yaşadığımız şeylere dair örnek vereyim. Bir insan olarak oynayabilirsiniz, bir gnome olarak oynayabilirsiniz."

Vincke muhtemelen bu noktada "e biz daha önce gnome duyurmamıştık değil mi?" diye düşünmüş olacak ki "gnome'lar oyunda değildi, işte bugünkü atlatma haberiniz" diyerek devam etti.

Tabii bu planlanmamış bir  açıklama olduğu için Vincke bu konu hakkında daha fazla konuşmadı. Yani ne alt ırkları biliyoruz, ne de oyuna ne zaman ekleneceklerini. Ama Baldur's Gate 3 çıktığında oynanabilir karakterler arasında gnome ırkı da yer alacak, orası kesin.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum