Take Two, Önümüzdeki 5 Sene İçin 93 Oyun Planlamış

Uzun vade planları

Take Two Interactive oyun dünyasının en büyük yayıncılarından biri ve çatısı altında Rockstar Games ve 2K Games gibi dev isimler de yer alıyor. Take Two'nun başkanı Karl Slatoff, yatırımcılarla düzenlediği konferansta gelecek planlarından bahsetti ve 2025 yılına kadar tam 93 oyun yayınlamayı planladıklarını ve bunun da firma tarihinin en güçlü oyun kadrosu olacağını söyledi.

Yani yıl başına kabaca bir hesapla 20 yeni oyun demek oluyor ve bu da Take Two'nun gelecek planlarını iyice merak etmemize yol açıyor.

Slatoff bu oyunları da kategorilere bölmüş.

  • Oyunlardan 63'ü için "core" kelimesini kullanmış, bunlar kadroda en güvenilen oyunlar. Bu oyunların 15 tanesi tüm platformlarda çıkış yapacakmış.
  • Oyunlardan 17'si için "mid-core" kelimesini kullanıyor Slatoff ve bunların casual'a daha yakın, arcade tarzı oyunlar olduğunu söylüyor. Bu 93 oyun içerisinde 13 tanesi de casual oyun olacakmış.
  • Oyunların 47 tanesi hazırdaki serilerden ve bilinen isimlerden oluşurken, 46 tanesi tamamen yeni fikri-mülkler olacak.
  • Oyunlardan 72'si konsollar ve PC için (bunların 7'si mobile de gelecek), 21 tanesi ise sadece mobil oyun. Muhtemelen casual dediklerinin çoğu mobil oyun kategorisindedir.
  • 93 oyunun 67'si parayla satılırken, 26'sı oynaması ücretsiz türde olacak.

Aslında tam da mantık bulmacası gibi açıklamalar ama tüm bu verileri birleştirdiğimizde planlanan oyunların üçte ikisinin PC ve konsollarda göreceğimiz üst seviye oyunlar olacağı belli.

Elbette beş yıl uzun bir süre, aralarında ışığı göremeden geliştirilmesi durdurulacak, iptal edilecek oyunlar da olacaktır, ama bunların yarattığı boşluğu da elbette yeni oyunlar dolduracak.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
21 Mayıs 2020 19:05

Keşke bu planlamayı Mafia - Remake çıktıktan sonra yapsaydınız, eğer ki Mafia'nın remake'i hakkıyla yapılmadıysa radikal bir değişikliğe ihtiyacınız olacak gibi!

Parolamı Unuttum