Take-Two, Yeni Nesilde Oyunlara Yaptığı Zammı Savundu

Deneyim kalitesi bu fiyatı hak ediyormuş

Take-Two Interactive, NBA 2K21 tanıtımında oyunun yeni nesil konsollardaki fiyatının 70$ olacağını açıklamıştı ve bu da oyunlara 10$ zam anlamına geliyordu. Bu açıklamanın ardından bazı analistler diğer yayıncıların da bu furyaya katılacağını öngördüklerini belirtmişlerdi ama ilk açıklama Ubisoft'tan geldi ve stüdyonun en azından bu yıl içerisinde çıkacak olan yeni nesil oyunlarda herhangi bir zam yapmayacağını öğrendik.

GameIndustry.biz'e konuşan Take-Two CEO'su Strauss Zelnick ise yaptıkları zammın haklı olduğunu söyleyip arkasında durduklarını belirtmiş. "Oyunlarda çok uzun zamandır fiyat artışı yapılmadı, bu oyunları geliştirme maliyetleri ciddi oranda artmış olsa da fiyatlar aynı kaldı. Sadece yeni nesil konsollarda yaşayabileceğiniz deneyimler için bu yeni fiyatın adil olduğunu düşünüyoruz." demiş Zelnick.

Ubisoft'un zam yapmama kararı ve AAA endüstrisinin diğer firmalarının da tüketicilerin bu fiyat artışını kabullenip kabullenmemesinde oynayacağı rol de kendisine sorulmuş. Sonuçta Take-Two bu konuda yalnız kalırsa ciddi tepki alacağı ortada.

"Biz sadece kendi adımıza konuşuyoruz. Elbette sektör adına konuşamayız ve sektör de bu tür konularda koordinasyon içerisinde olmuyor. Fiyatlar deneyim kalitesini yansıtmalı ve biz de bu sektördeki en iyi deneyimleri sunmayı hedefliyoruz. Bizim açımızdan bu fiyat artışı son derece mütevazi bir artış, çünkü fiyatlar çok uzun süredir aynı kaldı" diyor Zelnick.

Ancak Zelnick, bu açıklamaların ardından yatırımcılara yaptığı açıklamada yeni nesil oyunlardaki fiyatların "oyun bazında" kararlaştırılacağını söyledi, yani tüm oyunlarda sabit 70$ fiyat uygulamayabilirler. Bu fiyat artışının Türk oyunculara yaklaşık 100 liralık bir zam şeklinde yansıyacağını da söyleyelim.

YORUMLAR
creepylord
4 Ağustos 2020 16:06

Şunu eski, mütevazi bir firma söylese diyeceğiz ki ulan adamlarda haklı vs. Mikro ödemenin tillahı olan bi firmadan gelince kaba taraflarıyla gülüveriyor insan :D 

allalla
4 Ağustos 2020 14:56

Saçmalık!

DLC, gamepass ve mikro ödemelerden vaz geçin o zaman! Eskiden tam sürüm olan oyunları parçalayarak 3 oyun parasına satıp milleti (ve beni) keriz yerine koymayı bırakın madem!

Feyling
4 Ağustos 2020 14:29

Bence de basketbol oyunlarında rulet masaları, 70 dolarlık oyuna getireceğiniz 170 dolarlık dlc'ler falan hep deneyim kalitesi. 

Sanki Legend of Zelda'yı yeniden keşfediyor öküzler yav.

Parolamı Unuttum