Take-Two, Zynga'yı Tam Tamına 12.7 Milyar Dolara Satın Alıyor

Mobil oyun devi, Take-Two şemsiyesi altına giriyor

Take-Two oyun dünyasında sadece yılın değil, tüm zamanların en büyük satın alımını gerçekleştirmeye hazırlanıyor: firma mobil oyun devi Zynga'yı 12.7 milyar dolar karşılığında renklerine bağlamak için düğmeye bastı.

Karşılaştırma yapacak olursak Microsoft geçtiğimiz senelerde Zenimax Media'yı 7.5 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Bu anlaşmanın sonucunda Zynga'nın sahibi olduğu birbirinden popüler mobil oyunlar da Take-Two çatısı altına girmiş olacak, bu aynı zamanda GTA, Borderlands, NBA 2K, Bioshock gibi tanınmış isimlerin Zynga yoluyla mobil oyun dünyasıyla da buluşabileceği anlamına geliyor. Frank Gibeau Zynga'nın CEO'su olarak göreve devam edecek.

Zynga'nın mobil oyunları aylık 183 milyon civarında oyuncu sayısına sahip.

Satın alım açıklamasının ardından Take-Two hisseleri ilk etapta %13 değer kaybederken (bazı yatırımcılar satın alımın parasal büyüklüğünün çok fazla olduğunu düşünüyor), Zynga'nın hisseleri ise %40 değer kazandı.

Ancak şu notu da düşmek lazım, Zynga'nın farklı bir firmadan daha iyi bir teklif gelirse kabul etmek için 45 gün süresi var. Hatırlarsanız EA aynı bu şekilde Codemasters'ı Take-Two'nun elinden almıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum