Tayvan Yapımı Korku Oyunu Detention'ın Filmi Çekiliyor

Siz yine de önce oyunu oynayın

Red Candle Games'in son derece başarılı korku oyunu Detention, beyazperdede seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. Tayvan'ın sıkıyönetim altındaki yıllarını konu alan Detention, hikayesini çok farklı bir yolla anlatıyordu.

Detention benim daha önce de tavsiye ettiğim oyunlardan birisi, gerçekten de oldukça etkileyici bir hikayeye sahip. Başlarda kendinizi Silent Hill havası alacağınız ölçüde ürkütücü bir atmosfer içinde buluyor ama kısa süre içinde hikayenin temelini oluşturan şeyin her türlü yaratıktan, hayalettten, gulyabaniden daha korkunç olduğunu fark ediyordunuz. Hele oyunun sonu cidden çok acayipti.

İşte bu hikayeyi bir şekilde seyredecek olmak benim için heyecan verici bir haber. Filmin yönetmenliğini üstelenen John Hsu, "bir oyuncu olarak Detention beni şoke etti ve üzerimde ciddi bir etki yarattı. Oyunu oynarken bile bu hikayenin daha fazla kişiye ulaşması için bir filme uyarlansa ne iyi olur diye düşünüyordum. Amacım filmin oyunun ruhuna tamamen sadık kalması ama bir yandan da benzersiz bir vizyon ve duygu geliştirmesi. Gerçek anlamda eşsiz bir psikolojik gerilim filmi yaratmaya çalıştım" demiş.


Aşağıda filmin fragmanını görebilirsiniz, oyunu oynadıysanız göreceğiniz sahnelerin ne kadar başarılı olduğunu da fark edeceksiniz, resmen bire bir aktarmışlar filme:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum