Tekken 8 Serinin Tarihinde İlk Kez Çapraz Oyun Destekleyecek

PS5 King vs Xbox Series Jin Kazama

Tekken 8'nin yönetmeni Katsuhiro Harada, oyunun çapraz oyun desteğine sahip olacağını açıkladı. Bu açıklama Twitter'da serinin hayranlarından birinin sorusu üzerine geldi, böylesine önemli bir özelliğin bu kadar gözden kaçabilecek şekilde duyurulması da ilginç tabii.

Harada neredeyse 30 yıldır Tekken üzerinde çalışan bir isim ve Tekken'le özdeşleştiğini söylemek mümkün. Bir hayranının oyunun çapraz oyun desteğine sahip olup olmayacağı sorusuna "Çapraz oyun mu? Elbette destekleyeceğiz" cevabını vermiş Harada.

Kendisi aynı zamanda aslında çapraz oyun özelliğinin hep akıllarında olduğunu, Xbox One ve PS4 döneminde de hayata geçirmeyi denediklerini ama başarılı olamadıklarını da eklemiş. Bunun da sebebi malum olduğu üzere bir dönem bazı firmaların çapraz oyun desteğine hiç sıcak bakmaması.

"Önceki nesil konsollar çıktığında iki platform arasında çapraz oyun desteği önermiştim. Ama o zamanlar ikisi de karşılıklı çıkarlarını korumaya çalışıyorlardı (ve P2P güvenlik sorunları vardı), bu yüzden önerimi tekrar tekrar reddettiler" diyen Harada, şu an için de çapraz oyun desteğiyle ilgili birkaç pürüzün olduğunu ama oyunda bu desteğin yer alacağını söylüyor.

Tekken 8, 2022 yılının Eylül ayında düzenlenen PlayStation State of Play'de tanıtılmıştı. O zamandan beri oyunda yer alacak 12 dövüşçüyü öğrendik ve tanıtım videolarını seyrettik.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum