Telltale'in İptal Olan Stranger Things Oyunu Witcher 3 İle Night in the Woods Karışımı Olacakmış

İnsan acaba nasıl olurdu diye merak etmeden duramıyor

Telltale Games'in kapanışının üzerinden neredeyse yarım yıl geçti ama stüdyodan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Örneğin Telltale'in bir Stranger Things oyunu üzerinde çalıştığını biliyorduk ama ortada bu konuyu işleyen ikinci bir oyunun varlığından haberdar değildik. The Verge'in makalesine göre Oxenfree'nin geliştiricisi Night School Studio, Telltale tarafından yayınlanmak üzere ikinci bir Stranger Things oyunu geliştirmekteymiş ama Telltale'in kapanışıyla birlikte bu proje de suya düşmüş.

Night School Studio aslında eski Telltale geliştiricilerinin kurduğu bir stüdyo, hatta Mr. Robot dizisini konu alan mobil oyunları da Telltale tarafından yayınlanmıştı. Yani iki stüdyo arasındaki ilişki gayet kuvvetliymiş. Night School'un hikaye odaklı oyunlardaki tecrübesini bilen Telltale, bu yeni Stranger Things oyunu için stüdyoya işbirliği önermiş. O zamanlar Telltale'in CEO'su olan Pete Hawley, klasik Telltale formülünün durgunlaştığını düşünerek bu şekilde yeni şeyler denemek istiyormuş. Bu proje üzerindeki çalışmalar 2018 Ocak ayında başlamış ve o zamanlar kod ismi "Kids Next Door"muş.

O aralar Telltale de, Stranger Things dizisinin ikinci ve üçüncü sezonları arasında geçen kendi oyunu üzerine çalışmaya başlamış. Ancak bu sırada Telltale'in Night School'a yapması gereken maddi yardımlar kesintiye uğramış, sonrasındaysa Telltale bir anda kapanmıştı hatırladığınız üzere. Neyse ki Night School, oyun üzerinde çalışan ekibi Afterparty oyununa yönlendirmiş ve Stranger Things oyunu rafa kalktığı için kimseyi işten çıkarmak zorunda kalmamış. Söz konusu bu iki oyun birbirini tamamlayıcı görev görecekmiş, yani kayıt dosyalarını birbirinde kullanabilecekmiş. İlginç bir projeymiş yani.

Telltale'in iptal olan Stranger Things oyunu için bir çalışan "alışılagelmiş Telltale oyunlarından farklı bir şey yapıyor, farklı şeylerden ilham alıyorduk. Hem çok daha büyük çaplı bir oyundu, hem de serbestçe dolaşılabilecek mini bir açık dünya olmasını istiyorduk" diyor. Bu oyunu "The Witcher 3'ün Night in the Woods ile birleşmiş hali" olarak tanımlıyorlarmış hatta, içinde Oxenfree ve Firewatch gibi oyunlardan da tatlar bulunuyormuş. "Bir kişinin hayatının en kırılgan dönemini konu alan ve açık bir dünyada geçen kişisel bir hikaye" diyorlar oyun için.

Elbette o proje tamamen uçtu gitti, böyle bir oyunu eğer kalkıp da birileri projeyi diriltmezse göremeyeceğiz. Yine de bu ekiplerin hikaye anlatımı konusundaki başarılarını düşününce insan 'keşke' demeden edemiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum