Telltale Şimdi De Tazminat Davasıyla Karşı Karşıya

Telltale'in doğru olanı yapmak için hala vakti var

Telltale Games'in bir anda çalışanlarının büyük çoğunluğunu işten çıkarması hepimizi çok şaşırttı ama eminim çalışanlar buna daha çok şaşırmışlardır. Daha önceden en ufak bir uyarı olmadan o gün işlerini kaybedenlerin çoğu bu durumu sosyal medya hesaplarından paylaştı ve hatta gördük ki Telltale bu insanlara tazminat da ödememiş, doğrudan sözleşmelerini fesh etmişti. Bunun ardından devreye yasal mücadele gireceği belliydi ama Telltale'in bu kadarını tahmin ettiğini sanmıyorum. Çünkü bir çalışan Telltale'e toplu dava açtı.

Buradaki önemli husus bunun kişisel bir dava değil, toplu bir dava olması. Better Call Saul'u seyrediyorsanız bu davaların nasıl işlediğini biliyorsunuzdur, aynı durumdan müzdarip olan kişilerin sayısı fazla olunca dava da o ölçüde büyük oluyor ve ödenecek tazminatların miktarı da resmen tavan yapıyor. Tam Saul Goodman'lık vaka aslında :)

Kaliforniya federal mahkemesinde açılan davada Telltale İhbar kanunlarına uymamakla suçlanıyor. Gerçekten de çalışanlara en az 60 gün önceden haber verilmesi gerektiğini belirten bu kanuna göre açılan davada, çalışanlar diğer yasal haklarına ve alacaklarına ek olarak en az 60 günlük maaş da alacaklar (tabii olumlu bir karar çıkarsa). Bu da işten çıkarılan 275 çalışana ciddi miktarda tazminat ödenmesini gerektirecek. Zaten sektörün önde gelen isimleri de çalışanlarına ödeme yapmayan Telltale'e tepkilerini her fırsatta dile getiriyor ve bu konuda da Telltale'den mantıklı bir açıklama bekleniyor.

Bu yıl Telltale'in karşılaştığı ikinci dava bu. Daha önce de stüdyonun eski CEO'su Kevin Bruner, kendisine verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle Telltale'i dava etmişti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum