Telltale's The Walking Dead'in 5. Sezonu Farklı Türde Bir Oyun Olacak

Önceki sezonlardaki kararlar çöpe

Reddit'te açılan bir başlık Telltale'in ufuktaki projeleriyle ilgili daha önce duymadığımız bilgiler verdi. Kaynağın güvenilir olduğunu söylemek mümkün, çünkü dileyenlere söz konusu oyunların bazılarından oynanış / ekran görüntüleri verebileceğini söyleyen twautwdtftbl, aynı zamanda bu oyunlardaki başarım listelerinden de örnekler paylaşmış durumda.

Ttabii ki bu haberimizde konumuz başlıktaki oyun, yani The Walking Dead. The Walking Dead'in 5. sezonunun isminde "Season 5" ibaresi yer almayacak ama oyunun yeni sezonu olması düşünülüyor. İsmi ise A Fatal Frontier.

Bu cephedeki en büyük değişiklik bu yeni oyunun episodik şekilde değil de, tek bir oyun olarak çıkacak olması. Nomal bir Telltale oyunu uzunluğunda olacak, yani sezonların birleşmiş hali gibi düşünebilirsiniz.

Oyunun ana türü bu sefer hayatta kalma / korku olacak. Resident Evil ve The Evil Within gibi oyunlardan bolca ilham alan oyun, o bildiğimiz klasik Telltale macera oyunu türünden ayrıldığını göreceğiz. Oyunda seçimlerin odağı azaltılıyor, ayrıca belli bir zaman çizgisi doğru kabul edilecek ve onun ardından geçen olaylar anlatılacak. Yani klasik bir Telltale The Walking Dead oyunu görmeyi umuyorsanız hayal kırıklığına uğramanız mümkün.

Javier bu sezonla birlikte geri dönüyor, 3. sezonda Javier dışındaki neredeyse her şey bir kenara atılmış durumda. Bunu da şöyle yapıyor oyun: Richmond düşmüş ve hayatta kalan tek kişi de biz olmuşuz. 3. sezondan beri bir şekilde kurtardığımız veya seçimlerimiz sonucunda hayatta kalan tüm karakterler de ölmüş durumda. Gidecek bir yeri olmayan ve tek başına kalan Javier, Clementine'in gittiği çiftliği bulmak için yola çıkıyor.

Hikayede Kenny de büyük önem taşıyor, yani daha önceki sezonlarda verdiğiniz kararlar sonucunda Kenny öldüyse bile bu oyunda ölü değil. Oyunun kabul ettiği zaman çizgisine göre Kenny de Clementine'i arıyor.

Oyunun hikayesinin önemli bir kısmı, 3. sezondaki olaylardan beslenecekmiş.

PC Gaming Show esnasında duyurulacak oyunun Epic Games Store'a özel olacağı da verilen bilgiler arasında.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum