Tencent Şimdi De Path of Exile'ın Geliştiricisinin Çoğunluğunu Satın Aldı

Path of Tencent

Dünyanın en büyük yatırım holdinglerinden biri olan Tencent, Batı pazarındaki agresif alımlarına hız kesmeden devam ediyor. Holdingin bünyesinde bulunan ve elde elde ettiği net kar ve pazar değeri bakımından dünyanın en büyük oyun firması olan Tencent Games, şimdi de Path of Exile'ın geliştiricisi Grinding Gear Games'in büyük çoğunluğunu ele geçirdi.

Tencent Games'in bu satın alım için ödediği miktar açıklanmadı ama artık Grinding Gear Games'in %80 hissesini elinde tuttuğunu söyleyebiliriz.

Grinding Gear'in yaptığı açıklamaya göre stüdyo bağımsızlığını koruyacak ve işletme yönünde de büyük değişiklikler yaşamayacak. Aynı şekilde bu satın alım Path of Exile'ın geliştirilme sürecinde veya işletiminde herhangi bir olumsuz etki yaratmayacak. Grinding Gear Games oyuncuların konu ile çekincelerini ortadan kaldırmak için yayınladığı forum güncellemesinde Path of Exile'ın 'pay to win' modeline asla geçmeyeceğini söylüyor ve Tencent'in satın alımının oyuna olan etkisinin Çin'e özel bazı özellikler yayınlanmasıyla sınırlı kalacağını belirtiyor.

> Vivendi Ubisoft'u Ele Geçirmekten Vazgeçti, Hisselerin Bir Kısmını Tencent Alıyor

Path of Exile günümüzün en iyi ARPG oyunlarından biri ve sürekli olarak yayınlanan yeni genişleme paketleriyle gelişmeye ve oyuncu sayısını arttırmaya devam ediyor.

Tencent ise Batı pazarına ilk ciddi girişini 2008 yılında popüler MOBA oyunu League of Legends'ın geliştiricisi Riot Games'in %20 hissesini alarak gerçekleştirmiş, 2011 yılında hisse miktarını %90'ın üzerine çıkarmış ve 2015 yılında ise Riot Games'i tamamen satın almıştı.

Benzer biçimde Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games'in %40'ına, Clash of Clans'ın geliştiricisi Supercell'in %85'ine de sahip Tencent.

> Tencent Çin'de PUBG Hilesi Yayınlayan 120 Kişiyi Tutuklattı

YORUMLAR
Parolamı Unuttum