Tencent Çin'de PUBG Hilesi Yayınlayan 120 Kişiyi Tutuklattı

Tencent'in hilecilerle savaşı devam ediyor

Göz önünde olan tüm çevrimiçi oyunlarda olduğu gibi PlayerUnknown's Battlegrounds'ta da ciddi bir hile problemi mevcut. Oyunun geliştiricisi PUBG Corporation hile-savar yazılımlarla hilecileri acımadan banlıyor olsa da oyunun bu sorununu çözmeye çalışma konusunda yalnız değiller.

Bloomberg'in haberine göre oyunun Çin için yerelleştirilmesinden ve mobil versiyonundan sorumlu olan Tencent Holdings Lts. PUBG için hile yazılımı geliştiren kişileri yakalamak için aktif olarak Çin polisi ile birlikte hareket ediyor. Habere göre Tencent şimdiye kadar polise 30 vakayı çözmesinde yardımcı olmuş ve bunun sonucunda PlayerUnknown's Battlegrounds hilesi yayınlamakla suçlanan 120 kişi tutuklanmış.

Bu kişilerin büyük çoğunluğu "verdikleri hizmetin reklamını yapmak için" PlayerUnknown's Battlegrounds'un liderlik tablolarını ve Tencent'in kendi mesajlaşma servisi olan QQ'yu kullanıyorlarmış. Liderlik tablosunda bu oyuncuların isimlerinde QQ iletişim bilgileri de bulunuyormuş ve böylece hile isteyen kişilerin kendileriyle iletişime geçebilmelerini sağlıyorlarmış. Örneğin "QQ574352672" isimli oyuncuya mesaj atarak hile programı satın almanız mümkün oluyor. Bu programların fiyatları yaklaşık olarak 10 ile 15$ arasında değişiyor ve özellikleri arasında duvarların arkasını görebilme ve otomatik hedefleme gibi hileler bulunuyor.

Oyunun yerelleştirilmiş Çince versiyonu henüz tam olarak yayınlanmadı, Steam sayfasında son zamanlarda görmüş olabileceğiniz olumsuz yorum bombardımanının sebebi de bu. Zaten bakarsanız tüm bu olumsuz yorumların Çince olduğunu görebilirsiniz. Tencent oyunun resmi Çince çıkışı öncesinde ortalığı mümkün olduğunca temizlemek istiyor gibi görünüyor.

PUBG oyuncularının neredeyse yarısının Çin'de olduğunu da eklemekte fayda var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum