Tencent, System Shock 3’ün Geliştirilme Sürecine Ortak Oluyor

Tencent, bir firmaya daha el attı

System Shock 3 uzun süredir beklenen oyunlardan birisi. Aslında seri için çalışmalar iki farklı yapımcı tarafından iki farklı koldan devam etmekte. Otherside Entertainment, System Shock 3’ü geliştirirken Nightdive Studios ise ilk iki oyunun haklarına sahip ve bir yeniden yapım üzerinde çalışıyor.

İşte bunlardan Otherside Entertainment, dün yaptığı duyuruyla oyun dünyasının dev firması Tencent ile System Shock için bir iş birliğine gidildiği bilgisini paylaştı. Duyuruda “Tencent'in System Shock serisini ileriye taşıyacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Küçük bir indie stüdyosu olarak, projeyi kendi başımıza devam ettirmemiz zorlayıcı olacaktı. Tencent’in lider bir oyun şirketi olarak geniş imkanlarının ve uzmanlığının, bu markayı yeni zirvelere taşıyacağına inanıyoruz” deniliyor.

Duyuru yapıldıktan sonra kısa süreli bir kafa karışıklığı yaşandı. System Shock markasının bütün hakları Tencent'e geçmiş gibi bir algı oluştu. Ancak Nightdive Studios hemen bir açıklama yaparak ilk iki oyunun haklarının kendilerinde olduğunu ve yeniden yapım çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Sonrasında Otherside cephesinden de bu konuya açıklık getirilerek 3. oyunun kast edildiğinin altı çizildi.

System Shock 3’ün bugüne kadarki geliştirme süreci oldukça sancılı bir süreçti. 2015 yılında duyurulan oyun, orijinal oyunun yapımcısı Warren Spector tarafından da desteklenen bir projeydi, ancak geçtiğimiz yıla kadar bir yayıncısı yoktu. Ayrıca Otherside cephesinde de ayrılıklar yaşanması, projeyi sekteye uğratan gelişmelerden olmuştu. Tencent’in desteğiyle birlikte daha rahat bir süreç yaşanacağını söylemek mümkün. Oyunun bitip bitmeyeceği tartışmaları geride kaldı denilebilir. Şimdi esas soru, ne zaman biteceği.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum