Terraria'nın Geliştiricisi, Epic Games Store'a Kapıları Kapadı

Re-Logic exclusive iddialarına noktayı koydu

E3 2019 bünyesinde düzenlenecek olan PC Gaming Show'un ana sponsorunun Epic Games olması, etkinlikte Steam'e pek yer verilmeyeceği düşüncesini doğurdu. Hatta etkinliğe katılacağı belli olan stüdyolar için de 'acaba Epic Games Store'la mı anlaşıyorlar' sorusu sorulmaya başlandı.

Müthiş derecede popüler bir kum havuzu aksiyon-macera oyunu olan Terraria'nın geliştiricisi Re-Logic'in başkan yardımcısı söylentilere net biçimde noktayı koydu ve "hiçbir oyunumuz, hiçbir zaman Epic Store exclusive olmayacak" dedi.

Whitney Spinks bununla da yetinmedi ve tweetini "para karşılığında ruhumuzu satmayız" şeklinde sonlandırdı.

Spinks'in tweetine gelen yorumlar çoğunlukla olumlu olsa da arada eleştirenler de var. Örneğin Spinks "Tüm indie geliştiriciler bu tarz teklifleri reddedecek mali bağımsızlığa sahip değil. Sizce de bu biraz ağır olmadı mı, bu gerçekten ruhunu satmak mı?" şeklindeki bir soruya "Evet, bizim için bu ruhunu satmak demek ve ben sadece bizim için konuşuyorum. Diğer indie geliştiricilerin bedava paradan faydalanmak istemelerini anlıyorum" şeklinde cevap vermiş. Spinks oyunların birden fazla platformdan satın alınabilmelerine karşı olmadıklarını, exclusive anlaşmalara karşı olduklarını da vurguluyor.

Sanırım ilk defa bir geliştiricinin Steam - Epic arasındaki exclusive savaşlarına bu kadar açık bir tavır koyduğunu görüyoruz.

YORUMLAR
ilke_kurtlutepe
16 Mayıs 2019 18:51

adam haklı, ne olursa olsun PC store larına özel oyun olmamalı. rekabet bu şekilde yapılmaz. rekabeti fiyatı daha düşük tutup kaliteni ortaya koyarak yaparsın.

mserhatsari
16 Mayıs 2019 18:11

Exclusive sat ya da satma kimsenin yargılama hakkı yok da ruh satmak nedir ya? Bir olay anca bu kadar itici bir üslupla yorumlanabilir.

mserhatsari
mserhatsari
17 Mayıs 2019 13:07

Eksiler nerede yanlış yaptığımı fark ettirdi, cümlem gerçekleri yansıtmıyor. "Kimsenin yargılama hakkı yok" değil, exclusive satarsan günah işlemişçesine yargılanıp, spam yağmuruna tutuluyorsun.


Anravs
16 Mayıs 2019 17:35

Exclusive olmak değil de, iki platformda da olsa sıkıntı yok bence. Ben zaten bu Epic'le Steam savaşı nereden çıktı onu bile anlamadım.Edit: Tamam, şimdi hatırladım. Epic pek çok oyunu bir süreliğine kendi storeuna özel yapmıştı, bir an unuttum...

starstruck616
16 Mayıs 2019 17:24

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

ilke_kurtlutepe
16 Mayıs 2019 16:59

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Parolamı Unuttum