The Initiative, Yeni Perfect Dark Oyununu Duyurdu!

Sonunda teyit aldık

Microsoft'un en gizemli stüdyosu olarak kabul edilen "AAAA" stüdyosu The Initiative'in hangi oyun üzerinde çalıştığı nihayet belli oldu. Aslında biz bunu daha önce haber vermiştik ve şunları yazmıştık:

Kinda Funny Games Twitch yayınına katılan Jeff Grubb, Phil Spencer’ın The Initiative ile ilgili olarak attığı mesajdan sonra bahsedilen ismin Perfect Dark olduğunu ileri sürdü. Sohbete katılanlar tarafından bunun 3. şahıs görünümlü bir Perfect Dark olup olmadığına ilişkin görüşünün sorulması üzerine de olumlu karşılık verdi. Programın sunucularından Andrea, Microsoft’un Perfect Dark için yüzlerce milyon doları harcamayı isteyip istemeyeceğini sorguladığı, bunu riski yüksek bir kumar olarak değerlendirdiği yorumu üzerine de Grubb, Microsoft’un bu konuya odaklandığını, bahse konu oyunun kesinlikle Perfect Dark olduğunu belirtti.

Jeff Grubb'un sektörün güvenilir isimlerinden biri olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu ve The Game Awards'ta Perfect Dark'ın duyuru fragmanı da yayınlandı:

Orijinal Perfect Dark oyunu 2000 yılında Rare tarafından Nintendo 64 için geliştirilmişti. Tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri olarak kabul edilen Perfect Dark'ın o dönem aldığı notlardan birkaçı şöyle:

  • EGM - 29.5 / 30
  • Gamespot - 9.9 / 10
  • IGN - 9.8 / 10
  • N64 Magazine - 96 / 100

Perfect Dark henüz geliştirme aşamalarının başındaymış, dolayısıyla söylenen bir çıkış tarihi yok. Ama oyunun PC ve Xbox'a geleceği kesin.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum