The Last of Us Part 2, BAFTA Adaylıklarında Rekora İmza Attı

Ödüllere doyamadı

Geçtiğimiz yılın çok tartışılan oyunlarından birisi The Last of Us Part 2 olmuştu. Oyun severleri ikiye bölse de ödül törenlerinde jüriler arasında böyle bir ayrım olmadığını, ödülleri silip süpürdüğünü gördük. Bu gidişle tüm zamanların en çok ödül alan oyunu olarak da uzun bir süre boyunca kendisinden bahsettirmeye devam edecek.

BAFTA Game Awards için adaylıkların açıklanmasıyla TLOU 2’nin yeni bir rekora imza attığını da gördük; 13 dalda ödüle aday gösterildi ve bu, şimdiye kadar bir oyunun ulaştığı en yüksek sayı olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Adaylıkların genelinde de Sony’nin yüzünü güldürecek bir tablo söz konusu. Ghost of Tsushima 10 dalda, Marvel’s Spider Man: Miles Morales 7 dalda, Dreams 6 dalda ve Sackboy: A Big Adventure 4 dalda aday gösterildiler.

Bunun dışında dikkat çekici adaylıklar ise; geçtiğimiz yıl bizim de favorilerimizden olan Hades’in 8 dalda aday gösterilmesi ve Animal Crossing: New Horizons ile Fall Guys’in 5 dalda adaylıkları olarak sıralanabilir. Yılın Oyunu için halk oylaması sayfasına da şuradan ulaşabilirsiniz.

Bakalım TLOU 2, bu adaylıkların kaçında ödülle ayrılacak, törenin en çok ödüle layık görülen oyunu olabilecek mi, sürpriz ödüller görecek miyiz yoksa favori görülen oyunlar mı ödüle uzanacak? Bu sorularımızın tamamı 25 Mart’ta gerçekleştirilecek ödül töreninde cevabını bulacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum