The Last of Us'ın İlk Bölümünün Sonunda Çalan Şarkı Ne Anlama Geliyor?

Dizi nefis bir bölümle başladı

Uzun zamandır beklediğimiz The Last of Us dizisinin ilk bölümü dün akşam HBO Max ekranlarında yayımlandı. Her ne kadar Türkiye'de HBO Max olmasa da bizde dizinin BluTV üzerinden seyredilebildiğini hemen hatırlatayım.

Dizinin bu ilk bölümünün sonunda jeneriğe geçilmeden hemen önce radyoda bir şarkının çaldığını duyuyoruz. Bu şarkı sadece bölüm sonunu bağlayan bir şarkı değil, dizi içerisinde de anlam taşıyan bir şarkı. Muhtemelen bölümü izlediyseniz siz de neden bu şarkının seçildiğini merak etmişsinizdir.

Dizinin son anlarında radyoda çalmaya başlayan şarkı, Depeche Mode'un ünlü parçası Never Let Me Down Again, yani Beni Sakın Bir Daha Hayal Kırıklığına Uğratma.

İlk bölümün son 10 dakikasına girdiğimizde Ellie girdiği odadaki radyonun yanında Billboard dergisinin Number One Hits kitabını buluyor ve içerisine bakıyordu. Çeşitli dönemlerden en iyi şarkıların listelendiği bu kitabın sayfaları arasında bir not buluyordu Ellie. Not kağıdında yazan B/F, radyonun diğer ucundakilerin Bill ve Frank olduğunu gösteriyor ki bu iki karakteri de oyuna aşina olanlar çok iyi biliyorlar. Dizide Bill'i Nick Offerman, Frank'i ise Murray Bartlett canlandırıyor.

Notta üç dönem listelenmiş. Yani 1960'lardan bir şarkı çalındığında bu "yeni bir şey yok", 70'lerden bir şarkı çalındığında "yeni stok", 80'lerden bir şarkı çalındığında ise "sorun var" anlamına geliyor. Ellie'nin 80'lere karşılık gelen şifreyi çözme şekli ise süper, Joel'in uyumasını fırsat bilip Wham'in 1984 tarihli Wake Me Up From You Go-Go şarkısından faydalanıyor :)

Sonuç olarak dizinin sonunda çalmaya başlayan Never Let Me Down Again Billboard Top 100'de 63. sırada bulunan Depeche Mode şarkısı ve 80'lerden bir şarkı. Yani dizinin bu ilk bölümü dışarıda Bill and Frank'in başının belada olduğunu öğrenmemizle bitti diyebiliriz.

İlk bölümün tonu gerçekten de harika olmuş, siz de izlediyseniz neler düşündüğünüzü yorumlarda paylaşabilirsiniz.
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum