Advertisement

The Mandalorian Dizisi Çizgi Roman Oluyor

Çizgi roman dizilerinden, dizi çizgi romanlarına

Disney+'nın hayatımıza kattığı en güzel içeriklerden birisi olan The Mandalorian şanını genişletmeye devam ediyor. Star Wars ve Marvel gibi iki devim haklarını elinde tutan Disney, sadece ekran önünde değil çizgi roman sayfalarında da söz sahibi. İlk sezonuyla birlikte kalbimizi çalan Mando'nun bu macerasını çizgi roman panellerinde de takip edeceğiz. Gelen açıklamalara göre The Mandalorian'ın birinci sezonu çizgi roman haline getirilecek. Marvel çatısı altından çıkacak çizgi romandan ilk detaylar da belli oldu. 

Sekiz bölümden oluşan ilk sezon çizgi romanlarda da sekiz sayıdan oluşacak. Georges Jeanty'nin çizimlerini yapacağı mini serinin hikayesini ise Rodney Barnes uyarlayacak. "Mandalorian'ın hikayesi yapmak istediğim, tutkulu olduğum işler kotasındaki çok fazla kutuya çentik atıyor. Westernleri, fantastik filmleri, bilim kurguyu, komediyi ve drama işlerini severim. Bu çok sayıda yazar için bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi. Bu iş için seçildiğim için gurur duyuyorum." diyen yazar Barnes gerçekten bir rüyayı yaşıyor gibi gözüküyor.

Beni asıl meraklandıran konu ise bu çizgi romandaki çizimlerin nasıl olacağı. Neyse ki serinin çizeri Georges Jeanty de en az benim kadar heyecanlı. Jeanty, "Star Wars'a katabileceğim şeyler detaylarım ve bu uzak, çok uzak galaksiye olan sevdam. Star Wars ve özellikle kelle avcıları karmaşık bir alan olarak değerlendirilebilir. Ben de tüm ufak detayları çizmekten büyük keyif alıyorum, işlerim her zaman detay odaklı. Mandalorian'da da hem karakter hem de arkaplan anlamında bunları göreceksiniz. Bu evrene görsel anlamda derinlik katabileceğim için çok heyecanlıyım." diyerek yüreğime su serpti.

Tabii unutulmaması gereken en önemli detay hikayenin doğrudan ilk sezonu takip edecek olması. Yani elde mevcut 8 bölümlük bir olay örgüsü var bunun dışına çıkılması pek mümkün gözükmüyor. Ancak güncel Star Wars çizgi romanlarına bakarsak daha önce filmlerde veya dizilerde görmediğimiz ancak hikayeyle paralel ilerleyen bazı olayların sayfalara taşındığını görüyoruz. Yani The Mandalorian çizgi romanı bazı boşlukları doldurabilir. Önümüzdeki Haziran ayı çıkış yapacak olan seriyi merakla bekliyoruz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum