The Phantom Menace Artık En Kötü Puana Sahip Star Wars Filmi Değil

George Lucas'tan J.J. Abrams'a kucak dolusu teşekkürler

Dünya üzerinde tatmin edilmesi en zor hayran kitlesine sahip olan markalardan birisi şüphesiz Star Wars. 1977'de başlayan orijinal üçleme dışında hayranların büyük çoğunluğunun kabul ettiği ve onayladığı bir Star Wars filmi bulmak imkansız. Üç farklı dönemde üç farklı üçlemeyle karşımıza çıkan Star Wars'un en iyi filminin Empire Strikes Back olduğu konusunda anlaşma var, ama en kötüsü hala tartışmaya açık.

Bu zamana kadar en azından işin Rotten Tomatoes kısmında en kötü filmin The Phantom Menace olduğuna dair bir kabul vardı. Ancak 2019'un sonunda izlediğimiz ve Skywalker mirasına son noktayı koyan The Rise of Skywalker bu ünvanı ele geçirmeyi başardı. Yani J.J. Abrams'ın son filmi, Jar-Jar Binks'ten bile daha çok nefret toplamayı bir şekilde sağladı. Phantom Menace'ın domates puanı %53 iken, serinin dokuzuncu filmi an itibariyle %52 domates puanına sahip. Bu puanlar izleyici puanlarından bağımsız. Zira The Rise of Skywalker %86 izleyici puanına sahipken Phantom Menace da bu puan %59. 

Bana kalırsa Star Wars tarihinin görüp görebileceği en kötü film olan Attack of the Clones ise %65 domates puanı ve %56 izleyici puanına sahip. İzleyici puanları konusunda klonlardan daha kötü olan tek film ise %43 puanla The Last Jedi, ilginçtir ki Son Jedi %91 gibi oldukça yüksek bir domates puanına sahip.

Disney'in son Star Wars üçlemesi ile prequel üçlemesi arasında "hangisi daha kötüydü?!" savaşı giderek kızışıyor. An itibariyle Disney üçlemesi burun farkıyla daha kötü gibi gözüküyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum