The Rise of Skywalker, Carrie Fisher'ın Anısını Yaşatıyor

Hepimizin prensesi...

2015 yılının Aralık ayında Disney yeni Star Wars üçlemesinin ilk filmi olan The Force Awakens'ı vizyona sürdü aradan tam bir yıl geçti ve hepimizin gönlünde Prenses Leia olarak taht kuran Carrie Fisher, 2016 yılının Aralık ayında aramızdan ayrıldı. Fisher'ın vefatının ardından The Last Jedi izledik ve bu filmde Fisher'ın elde olan sahneleri kullanıldı, aynı durum bu cuma vizyona girecek olan The Rise of Skywalker'da da geçerli olacak.

Skywalker Efsanesi'ni sonlandıracak olan serinin dokuzuncu filmi aynı zamanda Carrie Fisher adına da oldukça güzel bir anma töreni olacak. Force Awakens filminde Fisher ile birlikte çalışma şansına da erişmiş olan J.J. Abrams yeni filmde Fisher'ın anısına sahip çıkılacağını vurguladı.

"Buradaki herkes gibi ben de Carrie'yi çok seviyordum. Onu uzun zamandır tanıyordum ancak Force Awakens'da birlikte çalışmadan önce bu kadar iyi bilmiyordum. Tabii ki onunla oturup hikayeye nasıl devam etmemiz gerektiğini konuştuk. Çünkü Leia olmadan hikayeyi sürdürmek imkansızdı. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki dijital bir Leia yapmamızın hiçbir yolu yoktu, ayrıca Leia'yı canlandıracak başka birisini de asla düşünmedik. Tüm bunları o olmadan asla yapamazdık. Geriye dönüp kullanmadığımız sahnelerine bakınca, büyük bir fırsat olduğunun farkına vardık. Bu görüntüleri filmde kullanabilirdik. Onun söylediği replikler, ışıklandırma gibi her şeyin bize Leia'yı filmde hissettirecek fırsatları sağlayacağını biliyorduk." diyen Abrams, Fisher'ın mirasının emin ellerde olduğunu vurguladı.

Carrie Fisher'ın sahneleri için çok uzun mesai harcadıklarını belirten yönetmen, "Tabii ki Carrie aramızda olsaydı diye düşündük ancak benim için onun burada olmadığını düşünmek imkansızdı. Onunla ilgili sahneleri yaklaşık bir yıldır düzenliyoruz ve şunu söyleyebilirim o her sahnede oldukça canlı, o her sahnede bizimle birlikte. Eğer gerçekten hayatta olsaydı bazı şeyleri farklı yapabilir miydik? Evet yapabilirdik. Fakat elimizde Carrie'nin bu filmde olmasını sağlayacak bir fırsat vardı ve bunu kullandık. Tüm ekip (kızı Billie Lourd da dahil) Carrie'nin görse oldukça mutlu olacağı sahneler çıkardık. O gerçekten harikaydı. Bu oldukça duygusal bir durum ve onun artık aramızda olmadığını düşünmek oldukça üzüntü verici." dedi. 

Evet, belki Carrie Fisher şu an aramızda değil ama Abrams'ın da dediği gibi o her zaman Prenses Leia olarak bir yerlerde, bir şekilde yaşıyor olacak. Yeni filmlerde onun mevcut sahnelerinin kullanılmış olması oldukça mutluluk verici. 20 Aralık'ta beyaz perdede son kez Carrie Fisher'ı göreceğiz. Bu durum bile Rise of Skywalker'ın önemini büyük ölçüde arttırıyor.
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum