The Rise of Skywalker, Şimdiye Kadarki Tüm Star Wars Müziklerini Kullanacak

En azından müzikler efsane olacak

Star Wars serisinin bu kadar sevilmesinde şüphesiz film müziklerinin bestecisi John Williams'ın büyük bir payı var. Onun yaptığı sayısız sayıdaki muhteşem beste hafızalara kazındı ve Star Wars tarihinin büyük bir parçası haline geldi. Disney, Star Wars markasını satın aldıktan sonra da John Williams ile çalışmaya devam etti. Serinin dokuzuncu ana filmi The Rise of Skywalker, müzikler adına büyük bir cennet olacak gibi gözüküyor.

John Williams'ın kardeşi Don Williams yaptığı açıklamada The Rise of Skywalker filminde bu zamana kadar duyduğumuz tüm Star Wars bestelerini içereceğini söyledi. Don Williams'a göre filmde herkes için bir müzik olacak. Hatta Don, özellikle Leia ve Yoda'nın isimlerini de kullandı. Ayrıca "the Phantom" ve "Darth" isimlerini de vurgulayan kardeş Williams, filmle ilgili beklentileri yükseltti.


Filmin müziklerine açıklık getiren Don Williams, "En aşağıdan, en en tepeye her şey olacak. Dört gündür uğraşıyoruz ve sadece yüzeyi biraz kazıyabildik. İnanıyorum ki elimizde 34 dakikalık canon olan müzik var. Fakat size şunu söyleyebilirim ki bu zamana kadar duyduğunuz tüm besteler bu son çalışmada yerini bulacak. Onlar orada olacak ve John'un klasik tarzı gereği onları saklayacak. Onları bulmanız gerekecek. Ancak bulmanız için aramanız lazım. Filmi izlerken o anlar geldiğinizde 'işte burada!' diyeceksiniz. Ortada iki aşama olacak ve sizi alıp götürecek. 135 dakikalık bir müzik yazılacak. Bu da filmin ne kadar uzun olacağı konusunda bir fikir veriyor." dedi.

Gelen haberlere göre filmin müzik ile ilgili aşamalarını Eylül ayı içerisinde tamamlanacakmış. Bu da filmin vizyon tarihi olan 20 Aralık'ın üç ay öncesi demek oluyor. Bakalım John Williams'ın Star Wars adına son şaheseri, filmin kaderini değiştirmeye yetecek mi? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum