The Rise of Skywalker'da Güç'e Güncelleme Gelecek

Force Update v1.03

Star Wars Evreni'nin en eşsiz özelliklerinden birisi barındırdığı "Force". Güç'ü tanımlamak için en güzel açıklamayı Yoda yapmıştı, "Onun enerjisi bizi çevreler ve bizimle bir olur." Tabii bu açıklamanın ardından George Lucas prequel üçlemesini çekti ve Güç'e dair "midichlorian" diye oldukça maddesel bir tanımla karşılaştık, bu da olayın mistikliğini ortadan kaldırmaya yetti. 

Sonrasında Disney yeni bir üçlemeyle karşımıza çıktı ve henüz daha ilk filmde Güç'ün ne olduğuna dair bir fikri bile olmayan Rey'i akıl oyunları yaparken gördük. Ardından The Last Jedi ile Güç akıl almaz işler yapmaya başladı, Güç ile görüntülü konuşma yapmak bile mümkün olmaya başladı. Disney bunlarla da yetinecek gibi durmuyor, yeni üçlemenin son filmi The Rise of Skywalker'da Güç, yeni bir güncellemeyle karşı karşıya kalacakmış.

Filmin yönetmeni J.J. Abrams yaptığı açıklamada, "Bizim için, var olan şeyleri yapmanın yanı sıra yeni elementler eklemek de oldukça önemli. Biliyoruz ki yaptıklarımız bazı insanların hoşuna gitmeyecek ama bazıları da bu işten büyülenecek. Bu yeni filmin en büyük zorluğu, üç üçlemeyi birden sonlandıracak bir hikaye olacak olması. Bu yüzden sadece kaçınılamaz değil aynı zamanda şok edici etkileri de olmalı." diyerek Güç'e  yeni şeyler ekleneceğini açıkladı. 

Zaten 1999 yılında Phantom Manace ile başlayan Güç'ün kavram değişimi Disney ile birlikte oldukça acayip bir hale gelmişti. Rey ve Kylo'nun yaptıklarına akıl sır ermezken, basit bir asker olan Finn'in ışın kılıcını eline alıp Kylo Ren gibi Jedi eğitimi almış birisine karşı gelmesi de oldukça tuhaftı. Abrams'ın bu güncelleme açıklamaları beni biraz ürküttü. Acaba yeni güncellemeyle birlikte Rey ne kadar "buff" alacak? Kylo'nun güçleri biraz düşürülür mü? Ufak tefek bugları gidermek için bir yama da yayınlarlar belki? Tüm bunları öğrenmek için 20 Aralık'ı bekliyor olacağız. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum