The Rise Of Skywalker'da Palpatine'in Dönüş Nedeni Açıklandı

Son Jedi Bükücü

Star Wars serisinin dokuzuncu filmiyle ilgili epey bir süre muallakta kalmıştık. Filmin ismi bile geç açıklanmıştı. Sonrasında filmden ilk fragmanı gördüğümüzde Palpatine'in gülüşünü duymak büyük bir şok etkisi yaratmıştı. Bu şok film bitinceye kadar da geçecek gibi durmuyor. Ancak yönetmen J.J. Abrams'a göre Palpatine'in filmde olacak olması oldukça normal bir durummuş, hatta olmaması tuhaf kaçarmış. 

The Rise of Skywalker ile ilgili Uproxx'a konuşan Abrams, "Yani bu hikayenin dokuz bölümüne de baktığınız zaman belki de Palpatine'in geri dönmemesi daha ilginç olabilirdi. O'nun neler hakkında konuştuğuna bakıyorsunuz, onun kim olduğuna bakıyorsunuz ve ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz. Son üçleme boyunca hiç ortalıkta olmaması oldukça şüpheli olurdu, bu durum epey bir garip kaçardı." demiş.

"Ortada bir yerde bir kaynak kitap yok ve buna rağmen biz her adımda neler olacağını biliyorduk. Larry Kasdan ile Force Awakens üzerinde çalışmaya başladığımızda bu işi aceleye getirmek istemedik. Oldukça amaçlı bir şekilde neyin öncelikli olduğuna baktık, anlatılacak hikayenin hangi spesifik şeylere dokunacağına, hangi temaları işleyeceğine ve daha önce gördüğümüz hangi fikirleri içereceğine göz attık. Böylelikle yeni bir hikayeye başladık." diye devam eden Abrams, The Last Jedi filmine rağmen olayların kontrol altında olduğunu belirtti.

Şimdi ufukta Palpatine/Darth Sidious'un da bir şekilde içinde olduğu bir final filmi var. The Rise of Skywalker, Star Wars Evreni'ni içerisinde çok büyük bir final yapmanın hedefinde. Abrams işler kontrol altındaydı dese bile The Last Jedi filminde Snoke'un başına gelenler olmasa bu filmde Palpatine'i görebilecek miydik? Hiç sanmıyorum. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum