The Sims 5 Tamamen Ücretsiz Olacak!

EA'den bomba gibi açıklamalar geldi

Yeni nesil Sims oyunu ya da şirket içindeki adıyla Project Rene, geçtiğimiz Ekim ayında duyuruldu. Oyuncular da o günden beri oyun hakkında yeni haberler bekliyor. Hem solo hem de multiplayer bir deneyim sunması beklenen oyunun mobil cihazlarda da çalışacağı açıklanmıştı.

Uzunca bir aranın ardından Project Rene ve Sims serisi ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Maxis Studios'un geliştiricilerinden ve serinin önemli isimlerinden olan Lyndsay Pearson, oyunun tamamen ücretsiz olacağını duyurdu. Oyuncular hiçbir ekstra ücret ödemeden temel oyunu istedikleri gibi oynayabilecek. Hatta Pearson, herhangi bir "enerji sistemi" olmayacağını da açıkladı -ki bu mobile de gelecek bir oyun için önemli bir detay.

Oyuncuların kolayca birbirlerinin oyunlarına katılabileceğini açıklayan geliştirici, oyunun geliştirilme sürecinin işleyişinden de oldukça memnun.

Pearson'ın paylaştığı bir diğer detay da The Sims 4 ile ilgili. 2014 yılında çıkış yapan ve sürekli genişleyen The Sims 4, Project Rene çıkış yaptığında dahi hayatına devam edecek. Yani her iki oyun da kendi rotasında ilerlemeye devam edecek. The Sims 4'teki paketleriniz de Project Rene'ye geçiş yapamayacak.

Öte yandan klasik bir The Sims oyunu gibi Project Rene'de de ek paketler karşımıza çıkacak. Bu paketlerin oyunu ne kadar değiştireceğini hep birlikte göreceğiz. Fakat Pearson, bu paketleri şu şekilde tanımlamış:

"Örneğin The Sims 4'te mevsimler için paketleri almanız gerekiyor. Fakat Project Rene içerisinde mevsimler temel oyunun içerisinde karşınıza çıkacak. Getireceğimiz paketler ise kış sezonunda yapabileceğiniz etkinlikleri kapsayacak."

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum