The Vanishing of Ethan Carter - İlk Bakış

Ormanın çığlığını duyabiliyor musun?

"Bu ormana geldiğimden beri kulağımda yankılanan çocuk çığlıkları ve tekrar tekrar gördüğüm cinayet sahneleri bugüne kadar yaşadığım hiçbir şeye benzemiyorlar. Kendimi yeterince güçlü zannediyordum fakat bu ormanda hissettiklerim her bir yaprağın yere değişinde daha da katlanamaz hale geliyor. Titrememin nedeninin soğuk olmasını o kadar çok isterdim ki… Ama bedenim değil kalbim titriyor. Bu ormanda çok fazla acı var. Kargaların ve çocukların çığlıkları olmasa belki ormanın çığlığını da duyabilirdim. Dayanmam gerekiyor. Kendimi, Ethan'ı ve bu ormanı acıdan kurtarmalıyım.."

Yayınlanan gizemli teaser ve hakkındaki ufak detayların ardından The Vanishing of Ethan Carter'ın bana hissettirdikleri yukarıdaki şekilde oldu. Polonyalı People Can Fly firması çalışanlarının yeni kurduğu oyun şirketi The Astronauts'un debut oyunu olarak lanse edilen yapımımız hakkında biraz da kasten yaratılmış bir gizem havası mevcut şu an için. 45 saniyelik videoda birçok detay yakalamak mümkün ve daha gizemli bir videonun da yolda olduğunu söylüyorlar. 20. yüzyılın korku hikâyelerinden ve masallarından etkilendiklerini belirten yapımcılar oyunu özellikle geceleri, yalnızken ve kulaklıkla oynanması gerektiğini vurguluyorlar.

LOVECRAFT ESİNTİLERİ

Doğaüstü güçlere sahip bir dedektifin Ethan Carter isimli bir çocuğu bulması için geldiği ormanlık alanda yaşadıklarının anlatılacağı şu anda gizli bir durum değil. Detektifimizin özel gücü ise bir suç bölgesine geldiğinde ölümcül suç sahnelerini tekrar gözlemleyebilmesi yahut hissedebilmesi şeklinde olacak. Pek tabii modern dedektif araçları da hizmetimizde olacaklar. Elimizdeki olayı çözmeye çalışırken çok daha büyük bir hikâyenin içine dâhil olacağımızı düşünmek sanırım yanlış olmaz. Antik çağlara uzanan kültler şu an için ufak bir tahmin. Yani karşımızda öncelikle atmosfere önem veren, karanlık, korkutucu ve gizem dolu bir macera oyunu mevcut…

vanishing-of-ethan-carter1

Painkiller ve Bulletstorm gibi yapımlara imza atan, ardından Epic Games tarafından alınıp Gears of War: Judgment'ı da geliştiren ekibin yeniden kendi firmalarını kurarak bu defa farklı bir işe imza atmak istedikleri gayet belli. Zaten ekibin başında bulunan Adrian Chmielarz her fırsatta bunu dile getiriyor. AAA oyunların kötü senaryolarla birbirini tekrar etmesinden dem vurup hem iyi grafiklerle, hem de sürükleyici iyi bir hikâye ile bağımsız bir oyun yaparak onların yakaladığı başarıları yakalama hedefinde olduğunu söylüyor. The Vanishing of Ethan Carter'da dövüşmeyeceğinizi ve oyunun canavarları ya da düşmanlarınızı vurmak üzerine kurulu olmadığını belirten yapımcılar yine de eski oyunlarını referans göstererek yeni oyunlarında da aksiyon ve mücadeleyi bir şekilde yaşayacağımızdan emin olmamızı istiyorlar. Biz yine de oyunun büyük bir kısmının araştırma ve keşfe dayalı olacağından eminiz.

Grafik motoru olarak Unreal 3 Engine kullanılacak ve karakteri birinci şahıs bakış açısından kontrol edeceğiz. Açıklamalara göre Oculus Rift gibi görsel gerçeklik teknolojilerini de kullanmak istediklerini düşündüğümüzde görsel açıdan belki de bugüne kadar gördüğümüz en iyi korku-macera oyunun geldiğini düşünebiliriz. Bütün bu teknolojik gücün ürünü bir atmosfer beklentilerimizi gayet yükseltiyor. Bu sene içerisinde dijital marketlerden sadece PC için satışa sunulacağı belirtilen The Vanishing of Ethan Carter, Polonyalı ekibe olan güvenimiz ve vaat ettikleri ile bizim için yılın en çok beklenen bağımsızlarından biri olmayı şimdiden başardı. 

vanishing-of-ethan-carter2

YORUMLAR
Parolamı Unuttum