The Witcher 3 Moduyla Keşfedilen Çiftçi The Witcher 4 Kadrosuna Katılmış

Bir 'nereden nereye' hikayesi

CD Projekt Red'in tanınan isimlerinden Pawel Sasko, Flow Games'e verdiği röporatda ilginç bir anekdot paylaştı. The Witcher 4 üzerinde çalışan görev tasarımcılarından biri, The Witcher 3 için mod yaparken keşfedilen bir çiftçiymiş.

Sasko oyun geliştiricisi olmak isteyenlere "mod yapmayı öğrenmenizi öneririm" diyerek şu an Cyberpunk 2 üzerinde çalışan görev tasarımcılarının neredeyse yarısının eski mod yapımcıları olduğunu söylemiş. Bundan sonra da Eero Varendi'nin hikayesini anlatmış.

Varendi, Sasko'nun dikkatini bir YouTube videosuyla çekmiş. Varendi bu videoda The Witcher 3 içerisinde The Witcher 1'in giriş kısmını paylaşmış.

"Videoyu gördüm ve hemen 'bu çok kaliteli bir iş' dedim. Kendisi de bir mod yapımcısı olan Philipp Weber'e 'bu eleman sizin camiadan mı?' diye sordum, o da bana tanıdığını söyledi. Ona mesaj atıp bize CV'sini yollamasını istemesini söyledim." diyor Sasko. Varendi CV'sini göndermiş ve yaptıkları testte de harika iş çıkarmış. 

"Sonrasında konuşmaya başladık, sanırım 20 veya 21 yaşındaydı ve o sırada Avustralya'da çiftçilik yapıyordu. Öğlenleri iş yapıyor, akşamları ise mod geliştiriyormuş. Avustralya'dan Polonya'ya gelmesini sağladım, kendisi Estonya'lıymış. Eero Varendi, harika bir adam. Şu an yeni Witcher oyunu Polaris'te senior olarak çalışıyor. Tam bir Witcher hastası."

Yani siz de bu tür yetenekleriniz varsa bir anda keşfedilebilirsiniz, haberiniz olsun.

YORUMLAR
Atlas Estrella
19 Temmuz 2024 11:49

Avustralya'dan Polonya'ya transfer olan Estonyalı mı? Yok devenin nalı derdim ama diyemem çünkü içinde yaşadığımız çağ böyle bir çağ.

Parolamı Unuttum