The Witcher 3 Next-Gen'in Ray Tracing Özellikleri Göz Alıyor

Efsaneye yeniden başlamaya son 3 hafta

CD Projekt dün akşam The Witcher 3 Next-Gen Güncellemesinin sunumunu yaptı ve yayınlanan videolarda oyunun ray tracing efektlerini de görmüş olduk. Eğer elinizde RTX destekli bir ekran kartı varsa The Witcher 3 Next-Gen'i oynarken gözleriniz ihya olacak diyebiliriz.

Ana oyuna sahip olan herkese ücretsiz olarak sunulacak bu güncellemeyle oyuna çok sayıda görsel, teknik ve performans geliştirmesi gelecek. CDPR'ın oyunun bu versiyonunda HD Rework Project'i de kullanacağını daha önceden öğrenmiştik.

The Witcher 3 Next-Gen'de RTGI ve RTAO özellikleri olacak.

RTGI, yani Ray Traced Global Illumination aydınlatma tekniği, ışın izleme kullanarak mekanlarda ışınların yüzeyler arasında yansıyarak doğal bir genel aydınlatma oluşturmasını sağlar.

RTAO, yani Ray Traced Ambient Occlusion mekandaki yaygın ışığın objeler ile nasıl etkileşeceğini belirler, ışın izleme ile yapıldığında özellikle kıvrımlı, katlı, kenarları olan objelerin daha gerçekçi ve daha doğal derinliğe sahip görünmesini sağlar.

Oyuna eklenen yeni Ultra+ ayar seviyesi de en güçlü sistemlerin tüm gücünü kullanacak gibi duruyor. Oyunun DLSS 2 ve FSR 2 destekli olacağını da ekleyeyim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum