The Witcher 3'ü Hayatta Kalma Oyunu Gibi Oynamak İsteyenlere: Primal Needs

Aç Geralt da hiç çekilmez

The Witcher 3 sizce çok mu kolaydı? Oyuna doyamayıp nasıl daha da zorlaştırabilirim, nasıl kendime daha fazla işkence yapabilirim diye mi düşünüyorsunuz? O zaman size Geralt'ın günlük ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olduğunuz bir mod tanıtmamız ne dersiniz? Primal Needs modu sayesinde Geralt'a yalnızca savaşlar sırasında canınız azaldığında yemek yedirmekle kurtulamayacaksınız. Çünkü bu mod oyunu resmen bir hayatta kalma oyununa dönüştürüyor: Geralt yoruluyor, acıkıyor, susuyor ve bu ihtiyaçlarını karşılayamazsanız ölüyor. Game Over.

Primal Needs modu ile ekrana yeni bir gösterge ekleniyor ve buradan Geralt'ın açlık, susuzluk ve yorgunluk durumlarını takip edebiliyorsunuz. Peki bu ihtiyaçları karşılamanız ne denli önemli? Hemen açıklayayım. Bir kere sahip olduğunuz yiyeceklerin bir son kullanma tarihi var, bunları zamanında yemediğiniz taktirde envanterinizden kaybolduklarını göreceksiniz. Ayrıca artık öyle her yerde yiyecek bulamıyorsunuz, "çünkü savaş zamanında herkes yiyeceğini saklamaya çalışıyor". Yiyecek bulmanın tek yolu yaratık kesmek veya tüccarlardan satın almak.

Sağlığınız azaldıkça açlık hissiniz daha hızlı artmaya başlıyor. Açlıktan mahvolmuş durumdayken de sağlığınız yavaş yavaş azalıyor, sonunda ise ölüm var. Susuzluk göstergesi açlığa göre daha hızlı tükeniyor, ama yine açlığa kıyasla daha hızlı da doluyor. Geralt susuz kaldığı taktirde Stamina kazanamıyor. Yorgunluk seviyesini kontrol altında tutmazsanız artık depar atamamaya başlıyorsunuz, düşman saldırılarından kaçmanız zorlaşıyor. Eğer gereğinden fazla yorulursanız artık koşamıyorsunuz bile.

Primal Needs modu hayalinizdeki hayatta kalma oyununu oynayabilmeniz için size bu özelliklerle ilgili çeşitli ayarları da değiştirme imkanı veriyor. Yani eğer isterseniz yorgunluğu çıkarıp diğerlerini bırakabilir veya bu özelliklerin birbirini etkileme oranlarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. E artık The Witcher 3 de çok kolay demeniz pek mümkün olmayacak gibi, ne dersiniz?

Modu Nexus sayfasından indirebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum