The Witcher Dizisinin Yapımcısı Eleştirmenleri Ciddiye Almıyor

Lauren Hanım doğru yolda, hayranlar daha önemli

Netflix'in başrolünde Henry Cavill'in yer aldığı The Witcher dizisinin ilk sezonu geçtiğimiz cuma günü yayınlandı ve Witcher'ın hayranlarının pek çoğu şimdiden sekiz bölümü birden izledi. Ancak dizi özellikle bazı eleştirmenler tarafından ciddi eleştirilere maruz kaldı. An itibariyle Rotten Tomatoes'da 58/100 puana sahip olan dizinin IMDB puanı ise 8.9, Google kullanıcıları diziye ise 5 üzerinden 4.8 vermiş. Yani dizi eleştirmenleri tatmin edemese de izleyiciler tarafından büyük oranda çok beğenildi.

Dizinin yürütücüsü ve yapımcılarından olan Lauren S. Hissrich'de bu eleştirmen yorumlarına pek takılmayanlardan. Lauren hanım Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çok sayıda insan bana Witcher eleştirilerinden dolayı mutsuz olduklarını belirtti. Ancak biliyor musunuz ben aslında neye önem veriyorum? 'Profesyonel' eleştirmenlere mi? Kaldı ki bunlar sadece bir bölüm izleyip gerisini geçiyor. Yoksa GERÇEK hayranlara mı? Tüm sekiz bölümü bir günde izleyip, yeniden izlemeye çoktan başlayan insanlara mı? Gerçekten ÇOK ETKİLENDİM." diyerek önemli olanın hayran yorumları olduğunu belirtti.

Ben henüz sekiz bölümü bitiremedim ancak izlediğim ilk dört bölüm itibariyle kesinlikle hayal kırıklığına uğramadım. Sadece oyunlarda görmeye alıştığım Triss'in yeni hali beni biraz şaşırttı. Yeneffer ise kitaba daha sadık kalınarak ortaya çıkarılmış ki kaynak olarak ilk kitabı kullanan bi dizi için bu oldukça güzel bir durum. The Witcher dizisi şimdiden ikinci sezon onayını da aldı. Şu ana kadar işler Lauren Hanım ve ekibinin istediği gibi ilerliyor, umarım devamı da böyle olur. 

YORUMLAR
fatih_quaresma7
25 Aralık 2019 02:10

bir netflix dizisinden az çok böyle birşey çıkardı frincilla vigo yu oynayan ablamızı seçerken ne düşündüler bilmiyorum. bana absürt geldi diversity olayını biraz fazla kaçırmışlar gibi emhyr'i kongolu bir abimiz oynarsa şaşırmayacağım 

İses
24 Aralık 2019 10:56

Bir iki küçük hata dışında dizi gayet güzel

cavegamer3530
24 Aralık 2019 10:18

Yenefer ve triss çok çirkin 

Ghost AssassiN
23 Aralık 2019 18:24

Aklımda bir soru var.Konu film ile pek alakalı değil ama yine bir sorayım.Dizi yapılmadan önce çoğu insan oyuna göre değil, kitaba göre yapılmalıydı diyordu ki zaten öyle olduğu söyleniyor.Yani önemli olan kısım buydu.O zaman bu demek oluyor ki oyun pek kitaba göre işlenmemiş [yanlışım varsa düzeltin].

Hala önemli olanın bu olduğuna emin misiniz? Bunu sadece Witcher 3 oyununu oynamış biri olarak söylüyorum.İlk 2 oyunu oynamadığım için bir eksiklik de hissetmedim ayrıca.Oyun gayet açıklıyor birçok şeyi.

Spoiler!
Şahsi fikrimi sorarsanız bence bu kadar katı olunmamalı bu gibi durumlarda.Tabi şöyle düşünülebilir; bu film ya da oyun sadece kitabın adını ve şanını kullanıyor.Ben bu gibi durumlarda çıkan ürünün kalitesine bakarım önce.Belki bir değişklik yapmak istemişlerdir, belki spin-off bir hikaye anlatmak istemişlerdir.Sonucunda iyiyse iyi, kötüyse kötü deriz.Bunu kenara bırakıp kitaba göre işlenmemiş demek bence gereksiz.

zikinu
Ghost AssassiN
24 Aralık 2019 18:54

Oyunun hikayesi kitaplardan sonra geçiyor zaten. Triss de oyunda orijinal tasarımdan birazcık farklı. Dizi kitapların uyarlaması olsa da bazı yerleri tamamen yeni (kitaplarda aretuza'daki olaylar yok diye biliyorum). Oyunun hikayesine gelene kadar çok sezon çıkar daha (ki gelse bile oyundan farklı ilerleyeceklerini söylediler).


Decypher
Ghost AssassiN
24 Aralık 2019 10:31

Bazı kısımlar kitaptan da sapmış ama dizinin genel olarak gayet keyifli olduğunu düşünüyor ve bazı karakter seçimleri de dahil çoğu şeyi kafaya takmıyorum :) Henüz 4 bölüm izledim (her gün bir bölüm şeklinde ilerliyorum) ve bence çok da iyi bir dizi olmuş. Kitapları okumayanların bile Sürpriz Yasası nedir, bu adam neden Blaviken Kasabı lakabını aldı, Striga neyin nesidir gibi sorulara cevap bulabildiği de bir gerçek sonuçta.


Parolamı Unuttum