Thimbleweed Park’tan Hikaye Videosu

Hey gidi gençliğim

Maniac Mansion ve Monkey Island gibi efsane yapımların arkasındaki isimlerden ikisi olan Ron Gilbert ve Gary Winnick’in yeni oyunu Thimbleweed Park ilk adamakıllı fragmanına nihayet kavuştu!

Hayatına bir Kickstarter projesi olarak başlayan ve istediği ücreti rekor sürede toplayan oyunlardan olan Thimbleweed Park, sanki bir gün çekmecenizi açmışsınız da 90’lı yıllarda satın aldığınız ama oynamayı unuttuğunuz bir oyun havası vermeyi amaçlıyor. Grafikler, oynanış, arayüz, hikâye anlatımı… hepsi o döneme ait. O büyük yazılar gizlenebiliyor bir de. Yani söz verdiği şeyi sonuna kadar yerine getiriyor (O yüzden şikâyet etmeyi kes İsmet :)

Videoda yönetebileceğimiz beş karakterden biri olan Delores Edmund’un hikâyesini dinliyoruz. Onun haricinde kasabadaki bir cinayeti çözmeye çalışan Angela Ray ve Antonio Reyes adlı iki dedektif, lanetli bir palyaço olan Ransome ve Delores’in merhum dedesinin hayaleti de yönetilebilir karakterlerden olacak. Hangisini seçerseniz hikâye de ona göre değişecek elbette.

Eski görsel

Son hâli

İterim de çekerim de!

Ama beni göremezsin...

Yalnız grafikleri ilk gösterilene nazaran çok daha iyi buldum ben. Bayağı gelişme kaydetmiş, o eski havayı korumalarına rağmen biraz daha modernleştirmişler. Hiç de fena olmamış doğrusu. Yalan yok, heyecanla bekliyorum bu oyunu. Ron'un esprileri yeter (Fanboy detected!).

Thimbleweed Park, Ocak 2017’de PC, Mac, Xbox One, Android ve iOS için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum