THQ Nordic, Outcast’in Haklarını Satın Alarak 2019’a Hızlı Başladı

Bu adamların elinde kaç IP var, sayan oldu mu?

THQ Nordic, 2019'un ilk satın alımını gerçekleştirdi; Outcast markası da artık THQ markaları arasına dahil oldu.

2018 THQ için ciddi anlamda bir genişleme yılı olmuştu. Bir yandan Bugbear Entertainment, Coffee Stain, Koch Media (Deep Silver) gibi firmaları bünyesine katarken, öte yandan Alone in the Dark, Kingdoms of Amalur, Carmageddon gibi oyunların haklarını da satın almışlardı.

Anlaşıldığı kadarıyla THQ Nordic bu süreci 2019'da da sürdürme niyetinde, yapılan açıklamayla Outcast'in THQ Nordic ürünleri arasına katıldığını öğrenmiş olduk.

Appeal Studios tarafından geliştirilen ve dağıtımcılığı Infogrames tarafından yapılan Outcast, 1999 yılında çıkmış ve dönemine göre başarılı grafikler, ilginç oyun tarzı ve açık dünyası ile kendisinden bahsettirmeyi başarmıştı. Kimilerine göre açık dünya oyunlarının ilk örneğidir bu oyun. Takip eden dönemde "Outcast II: The Lost Paradise" isimli bir devam oyunu için çalışmalar başlamış, ama sonrasında Appeal'in iflası neticesinde iptal edilmişti.

Oyunun geliştiricileri Franck Sauer, Yann Robert ve Yves Grolet, 2013 yılında oyunun haklarını Atari'den satın alarak 2014 yılında bir KickStarter kampanyası başlatmışardı oyunun HD yeniden yapımı için. Ancak kampanya hedefine ulaşamadı. Proje, dağıtımcı firma Bigben Interactive'in meseleye el atmasıyla tekrar canlandı ve 2017'de Outcast: Second Contact oyuncular ile buluştu. Fakat oyuncularda beklenen ilgiyi uyandıramadı, özellikle başlangıçtaki teknik bazı sıkıntılar nedeniyle hedeflenenden uzak bir performans sergiledi.

THQ Nordic'in oyunun geleceği ile ilgili planları nedir, henüz bilinmiyor. Umuyoruz, markayı tekrar canlandırıp serinin hak ettiği devam oyununu çıkartırlar. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum