THQ Nordic Showcase 2022’de Gösterilen Tüm Fragmanlar

Beklenen Alone in the Dark duyurusu ve dahası…

THQ Nordic Showcase 2022, geçen akşam gerçekleştirildi. Öncesindeki sızıntıların da vesilesiyle zaten Alone in the Dark duyurusu için yükselen bir beklenti vardı ve beklenen oldu, yeni Alone in the Dark oyununun resmi duyurusu geldi. Tabii bununla sınırlı kalmadı, uzun süredir ses seda çıkmayan Gothic 1 Remake de kendini gösterdi, Destroy All Humans! 2 Reprobed ve Jagged Alliance 3 de gecede yerini aldı. Buyurun gösterilen tüm fragmanlara hep birlikte göz atalım:

Alone in the Dark

Şu fragmanı görünce yaşadığım mutluluğu anlatmak güç, gerçekten çok özlemişim bu seriyi. Eser, ilk sızıntıları paylaşıp “Acaba ilk oyunun Resident Evil 2 Remake benzeri bir yeniden yapımı olabilir mi?” dediğinde “Keşke!” demiştim büyük bir hevesle, resmi duyurunun gelişiyle ikimiz de muradımıza erdik :) Bu serinin tarihin tozlu sayfalarında yok olup gitmesine gönül elvermezdi, sağ olsun THQ Nordic de böyle düşünmüş, seriyi diriltmeye karar vermiş, çok da iyi olmuş. Kısacık bir fragman olsa da umut vadediyor, ne dersiniz?  Fragman için “House of the Rising Sun” da bence güzel bir seçim olmuş, onu da belirtmeden geçemeyeceğim :)

Destroy All Humans! 2 – Reprobed

Absürt ve absürt olduğu kadar da eğlenceli bir seri şu Destroy All Humans! serisi. Seriye yeni bir oyun yapmaktansa eskileri yenilemeyi tercih ettiler, ama olsun, böyle de olur, yeter ki baştan savma bir iş çıkarmasınlar. 30 Ağustos’ta çıkış yapacak olan Destroy All Humans! 2 – Reprobed da gecede oynanış videosuyla yerini aldı. Yine kötü bir uzaylı olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşatacak gibi.

Space for Sale

Bir başka duyuru videosu da Space for Sale’den geldi. Adı zaten uzayda emlak işlerine gireceğimiz bir macera vadediyor, öyle de olacak. Astronotumuz kendine bir güneş sistemi satın alıyor, buralara çeşit çeşit bina dikiyor ve sonra da uzaylı müşterilerine pazarlıyor bu mekanları. Sizin anlayacağınız farklı gezegenler keşfet, kaynak topla, ortamı yaşanabilir hale getir, inşaat işlerine dal, yağlı müşteri bul, malını sat vs. döngüsüyle yolumuza devam edeceğiz bu galaktik emlakçılık oyununda . Yakında çıkacak deniliyor, ama ne kadar yakında, bilemiyoruz:

Gothic 1 Remake

Uzun zamandır kendisinden ses seda çıkmayınca, “acaba başına bir iş mi geldi, yoksa bu da mı iptal edilecek” diye endişelenmeye başlamıştık ki, Gothic 1 Remake bir kez daha kendisini göstermeye karar verdi. Gerçi halen ortada elle tutulur bir şey yok, fragman oyuna dair çok da fazla fikir vermiyor. Ortada bir çıkış tarihi de yok zaten. En azından iptal edilmediğini öğrenmiş olduk.

Jagged Alliance 3

Alın size uzun bir ara veren bir başka seri, Jagged Alliance. Sıra tabanlı taktik strateji oyunlarını seviyorsanız, zaten takip listenizdedir. Kiralık askerlerden oluşan ekibimiz bu sefer de Grand Chien’i kurtarmak üzere bir göreve atılıyorlar. Serinin ruhunu koruyan bir oyun olacağını umut ediyorum – ki şimdiye kadar paylaşılanlar da buna işaret ediyor. Son yıllarda bu tarzda güzel oyunlar gördük, umarım Jagged Alliance 3 de onlardan birisi olur.

The Valiant

Steam’deki tanımı tam olarak “13. yüzyıl Ortadoğu ve Avrupa'sında geçen ekip bazlı RTS” şeklinde The Valiant’ın. Kardeşlik, ihanet ve intikam ile örülü bir hikâye sunacak. Kahramanımız Theoderich, daha önce yan yana savaştığı, eski silah arkadaşı Ulrich’in, kadim bir eşya olan Aaron’un Asası’nın parçalarını bulmasına ve dünyayı büyük bir felaketin eşiğine sürüklemesine engel olmaya çalışacak. The Valiant için de henüz net bir çıkış tarihi ilan edilmiş değil.

Tempest Rising

Gecenin bir diğer duyuru videosu ve bir diğer strateji oyunu. Alternatif bir zaman akışının anlatıldığı oyunda, 1997 yılında yaşanan Küba Nükleer Krizinin ardından 3. Dünya Savaşı çıkıyor ve bu nükleer savaşta eskinin süper güçleri çok kısa bir sürede rakipleri karşısında diz çöküyorlar. Çünkü bu savaşın başrolünde artık çok güçlü bir madde, çok önemli bir enerji kaynağı olan Tempest var. Eser, fragmanı izlerken “bir an GDI / NOD çıkacak sandım” demişti, ben de kendisine katılıyorum, sizin de aklınıza Command & Conquer serisini, Tiberium hikayesini getirmedi mi? Ama hakkını da teslim etmek gerek, güzel bir GZS olabilir. THQ, önümüzdeki dönemde bizleri strateji oyununa doyurmaya niyetlenmiş herhalde :)

Knights of Honor II: Sovereign

Knights of Honor 2 de bir süredir ortalarda görünmüyordu, o da dün geceyi bekliyormuş demek ki. Bilmeyenler için Crusader Kings ile Total War kırması bir oyun olarak tanımlayabiliriz kendisini, Ortaçağ temalı bir grand strateji oyunu. İlk oyunu sevenler, beğenip 2. oyun için bekleyenler, uzunca bir süredir bu bekleyişe devam ediyorlar, aradan 17 yılı aşkın bir süre geçti. Geçtiğimiz yıl çıkacaktı, olmadı. Artık bu yıl içerisinde çıkmasını bekliyoruz kendisinin, ama ortada halen net bir tarih yok.

Outcast 2 – A New Beginning

Outcast 2 de “Legend of Ulukaï” fragmanıyla gecede yerini aldı. Outcast, niyeyse değeri yeterince bilinmemiş oyunlardan birisi gibi gelir bana. Denediği ve iyi yaptığı güzel şeyler vardı. Sonrasında yeni oyun gelmemesi, onun yerine ilk oyunun yeniden ve yeniden çıkarılması, şöyle adamakıllı bir seri haline gelebilecekken bir oyuna mahkûm olması sonucunu doğurdu doğal olarak. Şimdi Outcast 2 ile bu zinciri kırmaya çalışacaklar. Bunda başarılı olabilecekler mi, hep beraber görürüz artık.

Wreckreation

Bir duyuru videosu da Wreckreation’dan gelsin o zaman. Sandbox bir yarış oyunu. İster tek kişilik ister çok oyunculu modlarını oynayabilir, MixWorld isimli bu yarış dünyasında hız rekorları kırabilirsiniz.

Way of the Hunter

Gerçek hayatta avcılık benim gibi birçok insan için pek de makul bir şey değil. Sanal ortamda, herhangi bir canlının hayatına kastetmeden, sessiz sakin, zararsız bir şekilde tecrübe etmek isteyenler içinse Way of the Hunter gibi bir alternatif bulunuyor. Siz de bu alternatife göz atmak niyetindeyseniz, fazla beklemeyeceksiniz; çıkışına çok az bir süre kaldı, 16 Ağustos’ta geliyor:

AEW: Fight Forever

2K’in WWE serisine rakip olacak bir profesyonel güreş oyunu geliyor, elbette rakip organizasyon AEW lisansıyla. Kariyer modunun yanında eğlenceli mini oyunlar da eklemeyi ihmal etmemişler. Bakalım hedeflendiği gibi WWE 2K serisinin bir alternatifi olmayı başarabilecekler mi.

Stuntfest – World Tour

Akrobasi bizden sorulur demek isteyenleri piste alalım, Stuntfest – World Tour sizler için geliyor :) Gök yüzünde süzülüp arabanızla birbirinden tehlikeli hareketler yapmak, akrobatik şovlarla seyircileri coşturmak istiyorsanız, bu oyun sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Tabii olmayabilir de, test etmeden bilemeyiz, öyle değil mi :) Eğer ilginizi çekiyorsa bu hafta sonu alpha testine katılabilirsiniz.

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake

Ve listeyi hepinizin dört gözle beklediği bir oyunla sonlandırıyoruz; bir Sünger Bob oyunuyla :) Tamam, belki de o kadar hevesle beklemiyor olabilirsiniz, ama olsun, sonuçta Sünger Bob ve Patrick ile yeni bir maceranın yaklaşmakta olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu durum. Tarih öncesi devirlerden Vahşi Batı’ya çeşit çeşit mekânı ziyaret edip evreni kurtarmaya çalışıyor ikilimiz, bakalım bu sefer neler gelecek başlarına.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum