Todd McFarlane: ''Spawn Karanlık Bir Film Olacak, Komikliğe Yer Yok''

Olması gereken...

Hazırlıklarına başlanan Spawn filminden, oldukça değişik haberler geliyor. Spawn'ın yaratıcısı ve filmin yönetmeni olan Todd McFarlane filmiyle ilgili konuştu. Çizgi romanların eski bir askerin cehennem için çalışmasını anlatan kanlı bir hikaye olduğunu belirten usta yazar/çizer, yeni filmde de "eğlenceye" yer olmadığını vurguladı.

Filmle ilgili Nerdist'e konuşan McFarlane, "Filmde hiç eğlence yok. Hiçbir komedi cümlesi, diyaloğu yer almayacak. Sadece iki saatlik karanlık, 'çirkin' bir film olacak. Zaten bu doğaüstü/korku film janrasının olması gereken şeydir. Onların içerisinde çok fazla eğlence, komiklik yoktur. Fakat son zamanlarda durum biraz garip, herkes bu janraya yöneldi süper kahraman/Avengers işi filmler normal olarak karşılanmaya başladı." diyerek yeni dönem çizgi roman uyarlamalarından ve doğa üstü konuları işleyen filmlerden memnun olmadığını da belirtti.

Todd McFarlane'in modern dönem süper kahraman filmleri için dediklerine katılmamak elde değil. Mevcut MCU düzeni artık her filmde espiri aranmasına yol açıyor. DCEU da bu tuzağa düştü. Batman gibi bir karakteri gülen, espiri yappan bir karaktere dönüştürmeye çalıştılar, bu sefer ellerindeki asıl kitleden de oldular. Todd'un Spawn'ın sadık okuyucu kitlesine bunu yapmaya pek niyeti yok gibi duruyor. 2019 yılında çıkması beklenen filmin çıkış tarihi henüz belli değil. Fakat şu an için filmin kadrosunda Jeremy Renner ve Jamie Foxx'un olduğunu biliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum