Tomb Raider'ı İnternet Tarayıcınızda Oynamak İster misiniz?

Sonuncusunu değil tabii ki, ilk oyunu

 Video oyunları tarihinde yer etmiş, karakteri simgeleşmiş oyunlar biri olan Tomb Raider'ı artık internet tarayıcısı üzerinden oynayabilirsiniz!

Timur Gagiev'in (XProger) OpenTomb projesinden ilham alarak başlattığı çalışması OpenLara sayesinde 1996'da piyasaya çıkan ilk Tomb Raider oyununu browser üzerinden ve fps kilidi olmadan oynayabiliyoruz. Gagiev'in en azından 7-8 aydır üzerinde çalıştığı projenin sonucu bayağı iyi gözüküyor. Buradan ulaşabileceğiniz oyunu alt+enter ile tam ekran yapabiliyor, ayrıca birinci şahıs kamerasına da geçebiliyorsunuz.

Projenin şimdiki halinde sadece City of Vilcabamba bölümünü oynayabiliyoruz, yani henüz tüm oyun aktarılmamış. Sayfadaki "Browse Level" butonu ile başka bölümler de yüklenebiliyor. Fakat şimdilik o başka bölümleri nereden bulacağımız hakkında bilgi yok. Gagiev proje üzerinde çalışmaya devam edebilir gibi gözüküyor, çünkü kendisine ait YouTube kanalına göz attığımızda 3 hafta önce OpenLara için VR denemeleri yaptığını görebiliyoruz.

Oyunu açıp şöyle bir baktım ve gerçekten de beklediğimden daha iyi bir sonuç ile karşılaştım. Bu arada Lara'yı hareket ettirmemle "Ayy... Kontroller böyleydi dimi ya..." demem bir oldu. O derece başarılı olmuş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum