TotalBiscuit'in StarCraft 2 Modu Axiom Yayınlandı

Axiom ile siz de StarCraft 2'ye başlayabilirsiniz

Aslında bahsedeceğim mod TotalBiscuit ismiyle tanınan John Bain'in tek başına hazırladığı bir mod değil ama Reddit'te haber başlıkları bile "TotalBiscuit'in modu" şeklinde atıldığı ve kendisi modun hem Baş Tasarımcısı, hem de vitrin yüzü olduğu için aynı şeyi söylemek daha uygun geldi. Yoksa bu mod dört geliştirici ve bir grafik tasarımcı da dahil olmak üzere 6 kişinin emekleriyle hazırlanan bir mod.

TotalBiscuit, Axiom modundaki ana hedeflerinin StarCraft 2 oynamamış, ya da zamanında oynamaya kalkıp da detaylardan boğulmuş oyuncular olduğunu üzerine basa basa belirtiyor. Zaten modun açıklaması da bu şekilde: Starcraft ve gerçek zamanlı stratejiyi bu kadar güzel yapan şeyleri korumak ama diğer yandan da karmaşık arayüz gibi engelleri ortadan kaldırmak. Adamlar diyor ki iyi bir GZS için üç şeyi sağlamak yeterlidir: Hayalinizdeki üssü kurmak, güçlü bir ordu kurmak, düşmanı haritadan silmek

Bu sayede karşınızdaki sizden çok daha iyi veya kötü olsa bile birlikte harika zaman geçirebilirsiniz diyor açıklamada. Axiom modu işte bu engelleri kaldırıyor ve hangi yetenek seviyesinde olursa olsun arkadaşların birlikte Starcraft 2 oynayabilmelerini sağlıyor. Zaten modun sloganı da bu: "Herkes rekabetçi Starcraft deneyiminin keyfini çıkarabilmeli. Axiom bunu mümkün kılıyor".

Modun dün yayına geçen web sayfasında yapılan değişiklikler detaylı olarak anlatılmış, TotalBiscuit ayrıca modla ilgili tartışmalara oyuncuların da katılması ve fikirlerini belirtmeleri için Reddit sayfası da açmış.

Axiom modunu oynamak için hiçbir şey satın almanıza gerek yok çünkü bu mod Starcraft 2'nin ücretsiz olarak oynayabileceğiniz Starter Edition versiyonunu kullanıyor ve bu modda Arcade modları bedava oynayabildiğiniz için Axiom da bu imkandan faydalanıyor.

Web sayfasından da göreceğiniz üzere Axiom gerçekten de oyuna büyük değişiklikler getirmiş. Elbette bu değişikliklerden hoşlanmayan ve farklı bir şeyler bekleyen bir kitle olduğu da bir gerçek ve TotalBiscuit dün gece attığı bir dizi tweet ile hedef kitlelerinin bu oyuncular olmadığını, ladder oynayan oyuncuların zaten bu modu oynamaya ihtiyaç duymayacaklarını ve modla kendilerini hedeflemedikleri oyunculardan gelecek saldırgan mesajlara da hazır olduklarını söylemiş. Oynamayacağın bir şeyi eleştirmek çok saçma tabi, ama tabi ki bunu yapanlar da olacak. Yine de özellikle de giriş seviyesinde, oyuncuları korkutmadan birlikte rekabetçi oynanış sunan böyle bir modun hedeflediği geniş kitleye ulaşacağını umuyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum