Tüm Xbox Series Oyunları PC'ye De Gelecek

İstisnasız

Xbox'ın patronu Phil Spencer, Game Reactor röportajında Microsoft'un şu anda sahip olduğu 23 birinci parti stüdyonun da geliştireceği tüm Xbox oyunlarının, konsola ek olarak mutlaka ama mutlaka PC'ye de geleceğini söyledi. Yani sadece yakın gelecekte değil, ileride de Xbox Series X Exclusive bir oyun olmayacak ve PC oyuncuları hiçbir oyundan mahrum kalmayacak.

"Mükemmel oyunların mümkün olduğunca çok kişi tarafından oynanabilmesi gerektiğine inanıyorum" diyen Spencer, gerek yeni IP'lerin, gerekse bilinen serilerin daha fazla kişiye ulaştığında daha başarılı olduğuna inanıyor.

Spencer, "konsol exclusive" kavramının tehlikelerine de dikkat çeekiyor ve "exclusive oyunların silah olarak kullanılmasına" karşı olduğunu belirtiyor. Çünkü böyle olunca oyunlar birer sanat eseri olmaktan çıkıp, insanları konsol almaya zorlayan pazarlama tekniği haline geliyormuş. Spencer bu yaklaşımın tahmin edildiği kadar karlı olmadığını, daha çok sayıda insanı Microsoft'un oyun ekosistemine çekmenin daha fazla ve daha hızlı konsol satmaktan daha değerli olduğunu da söylüyor.

"Mesela gelecek ay hem PlayStation, hem de Xbox yeni konsollarını çıkarıyor. İkimiz de mümkün olduğunca çok sayıda konsolu satışa sunacağız ve tahminimce ikimiz de 2020 yılı içinde ürettiğimiz her bir konsolu satmış olacağız. Buna bir de exclusive oyun eklesem elime geçen tek şey stokların daha hızlı tükenmesi olurdu. Ama oyunlara duyulan heyecan, exclusive oyunlara duyulan heyecandan daha büyük. Özellikle de şu aralar Covid-19 yüzünden insanlar evlerinde ve eskiden alışık oldukları kadar fiziksel biçimde sosyalleşemiyorlar. Exclusive açısından bakacak olursanız bunlar pazarlama yönünden harika araçlar ve ortaya harika oyunlar da çıkabiliyor. Ama daha üst pencereden bakacak olursak, ekosistemimizdeki harika oyunları daha çok kişinin oynaması, oyunculuğu daha iyi hale getirmez mi? Bence getirir. İşte bu yüzden oyunlarımızı Xbox için çıkaracağız, PC için çıkaracağız, hatta Android telefonunuz varsa oyunlarımızı oradan da oynayabileceksiniz." demiş Spencer.

Spencer, Game Pass'te daha fazla E-dereceli, yani herkese hitap eden casual oyunlar bulunmasını da istiyor. Bu da zaten yukarıdaki felsefesiyle bire bir örtüşen bir düşünce, daha çok oyuncu tarafından oynanan daha fazla oyun.

Phil Spencer, kendileri için ölçütü "kaç kişi Xbox'ta oynuyor" sorusu ile tanımlamış ve "Xbox'ta oynamak" ile Xbox konsolunu kastetmediğini söylüyor. Ekosisteme giriş yapıp oyun oynayan herkes Spencer için bu kategorideymiş. Birinci parti veya üçüncü parti oyunlar, Android'den, hatta Switch'ten oynanan oyunlar bile bu ölçüte uyuyor diyor Spencer.

2014 yılında Xbox'ın başına geçtiğinden beri platformun çehresini değiştirdi Phil Spencer. Umarım kendisinden sonraki jenerasyon da aynı mantaliteyi sürdürür.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum